Caseutmaning 2018: How tall is a pine?

För fjärde året i rad arrangeras KSLA:s caseutmaning. Utmaningen kommer gå av stapeln 26–28 oktober i akademiens lokaler på Drottninggatan 95 B i Stockholm.

Årets utmaning handlar om att ta fram ett kommunikationskoncept som ökar förståelsen om skogens olika nyttor för kommande generationer.

Skogen! Vad betyder den för dig? Frisk luft, rekreation, grund för biologisk mångfald, huset du bor i, lingonsylten på gröten, köksluckorna i det nyrenoverade huset, mjölkförpackningen med roliga fakta på, stället du åker till på semestern, maten på bordet, sagan i barnboken, smink, toapapper, kulturarvet, arbetsplatsen eller världens största lekplats?

Vi mår bra av att vistas i skogen. Skogen binder koldioxid, produkterna är förnyelsebara och allt som

kan göras av olja idag kan vi göra av träd imorgon. Men varför behövde just min blåbärsskog bli toapapper? Utrotar vi arter för att bygga klimatsmarta hus? Vem bestämmer över skogen och vem äger skogen?

Frågorna är många och till kommande generationer behöver vi hjälpa till att besvara alla dessa frågor. Det är just vad ni ska göra denna helg!

Som deltagare kommer du sättas in i en grupp bestående av unga intresserade personer och tillsammans ska ni på en begränsad tid ta fram ett förslag på lösning till caset. Målet är att ni inom gruppen ska ha kompletterande och varierande kunskaper. Till er hjälp finns resurspersoner i form av ledamöter inom KSLA. Gruppernas caselösningar bedöms av en jury.

Vi tänker oss att du som deltar är i slutet av en utbildning, nyutbildad eller ung arbetande.

Caseutmaningen ger dig:

 

Deltagare, arrangörer och jury KSLA:s caseutmaning 2016..

Deltagare, arrangörer och jury KSLA:s caseutmaning 2016. Foto: Julia Fransson.