Matsvinn i butik – från insikt till handling Seminarium 7 maj

Matsvinn_programinbjudan-1 SLU:s forskningsprojekt ”Minskat matsvinn från livsmedelsbutiker” presenterar slutresultat från sin forskning på Willys butiker under en halvdag fylld med frågor och svar om butikssvinn!

När: Tisdag 7 maj, kl. 8.30–13.00, inkl lunch

Plats: KSLA, Drottninggatan 95 B, Stockholm

Seminariet webbsänds – klicka här!

En tredjedel av den mat som idag produceras slängs, men har då redan gett upphov till en stor negativ miljöpåverkan. För att uppnå en hållbar utveckling krävs det att vi hushåller med den mat som produceras och reducerar det svinn som uppkommer i hela livsmedelskedjan.

På seminariet Matsvinn i butik – från insikt till handling? diskuteras svinnet i livsmedelsbutiker; hur det uppstår och kan motverkas. Hur mycket svinn uppkommer egentligen i en butik? Blir det mer svinn vid kampanjer? Vilka livsmedel är det som slängs och varför? Hur stor miljöpåverkan har svinnet? Och framförallt: Vad kan vi göra åt det?

Det blir även ett programinslag med Naturskyddsföreningen om ekologiska produkter och vilken betydelse dessa har för en hållbar utveckling; går det att öka försäljningen av ekologiska produkter och på så sätt minska svinnet?

Sist, men inte minst, öppnar vi för en diskussion med vår panel med deltagare från handeln, konsumenterna, forskningen och Naturskyddsföreningen.

Ladda ned program till höger.

Väl mött den 7 maj!

Ingrid Strid
Projektledare för forskningsprojektet ”Minskat matsvinn från livsmedelsbutiker”

SLU