Stiftelsen Svensk Växtnäringsforskning (SV) har till huvudsaklig uppgift att befordra och understödja en fördjupad teknisk-vetenskaplig växtnäringsforskning med särskild inriktning på användningen av mineralgödsel och kalkningsmedel i Sverige med bibehållen bördighet. Syftet är att utveckla praktiskt tillämpbara, ekonomiskt betydelsefulla och miljömässigt uthålliga produktionsmetoder.
Ansökningssystemet öppnar den 1 oktober för denna utlysning.
En del av anslaget ska den sökande avsätta till kommunikation av resultaten. När resultaten kommuniceras ska Stiftelsen Svensk Växtnäringsforskning omnämnas som finansiär.
Ansökan sker under perioden 1 oktober till 1 november. Som sökande ska du registrera ett konto och logga in för att skriva in dina ansökningsuppgifter och lämna bilagor i elektroniska form. Notera att bilagor måste vara i pdf-format. Senast den 1 november ska din ansökan vara inskickad.
Inskickade ansökningar granskas och bedöms av en särskild grupp bestående av sju experter inom det aktuella området. Vid bedömningen beaktas sektorsrelevans, ämnesområde, mål, teori, hypotes, vetenskapligt värde, kommunikation samt ämnets aktualitet.
Besked om beviljade ansökningar lämnas under december månad. Därefter meddelas om ansökningar blivit avslagna, dock senast vecka 52. Beslut kan ej överklagas.
Kontakta Linda Cederlund, avdelningssekreterare KSLA:s Jordbruksavdelning och sekreterare för Stiftelsen Svensk Växtnäringsforskning. E-post: linda.cederlund@ksla.se.
Mer information kommer.
Reservation för ändringar.
Foto: Rasbak [CC BY-SA 3.0]
1/6: Resestipendier och utbildningsstöd från KSLA för studier inom jordbruk, trädgårdsbruk, livsmedel, veterinärmedicin, skog och skogsprodukter, fiske och vattenbruk, miljö och naturresurser.
1/10: Anslag till forskning som belyser effektiv produktion med ansvar för hushållning av naturresurserna i jord och skog kring växtnäringens och kalkningsmedlens miljöpåverkan.
3/5: Ansökningar till Svenska Lantbruksveckans fond för kommunikativa insatser med fokus på de gröna näringarnas ställning i samhället.