Stiftelsen Svensk Växtnäringsforskning (SV) har till huvudsaklig uppgift att befordra och understödja en fördjupad teknisk-vetenskaplig växtnäringsforskning med särskild inriktning på användningen av mineralgödsel och kalkningsmedel i Sverige med bibehållen bördighet. Syftet är att utveckla praktiskt tillämpbara, ekonomiskt betydelsefulla och miljömässigt uthålliga produktionsmetoder.
Stiftelsens inriktning
Stiftelsen Svensk Växtnäringsforskning (SV) har till uppgift att befordra och understödja en fördjupad teknisk-vetenskaplig växtnäringsforskning med inriktning på användningen av mineralgödsel och kalkningsmedel i Sverige med bibehållen bördighet. Syftet är att utveckla praktiskt tillämpbara, ekonomiskt betydelsefulla och miljömässigt uthålliga produktionsmetoder.
Stiftelsen ska
Viktiga frågor att arbeta med
Anslagens inriktning och disponibla medel
Stiftelsen har störst möjlighet att göra nytta genom att stödja
Krav på kommunikation När resultaten kommuniceras ska Stiftelsen Svensk Växtnäringsforskning omnämnas som finansiär.
Stiftelsen ser gärna att resultaten även publiceras i en vetenskaplig tidskrift.
Ansökan ska vara inskickad senast den 1 november kl 24.00 Utlysningen är öppen under perioden 1 oktober till 1 november och ansökan görs via www.ksla.se. Som sökande ska du registrera ett konto och logga in för att skriva in dina ansökningsuppgifter och lämna bilagor i elektroniska form. Notera att bilagor måste vara i pdf-format (max 2 MB). Ansökningarna ska vara skrivna på svenska (engelska i undantagsfall), slutrapporten måste dock skrivas på svenska.
Den löpande utlysningen för kostnader upp till 50 000 i samband med genomförande av examensarbeten öppnar igen januari 2025.
Frågor
Frågor om utlysningens innehåll besvaras av Sara Österman, avdelningssekreterare KSLA:s Jordbruksavdelning samt sekreterare för Stiftelsen Svensk Växtnäringsforskning, 08-5454 7706, sara.osterman@ksla.se
Frågor om den elektroniska ansökan besvaras av Keiko Blesserholt, handläggare KSLA, 08-5454 7713, keiko.blesserholt@ksla.se
9/1: Du som är ledamot i KSLA och/eller verksam inom forskning, teknisk utveckling och företagande inbjuds att föreslå lämpliga mottagare av stipendier, 100 000 kr, från Stiftelsen Konung Carl XVI Gustafs 50-årsfond för vetenskap, teknik och miljö för år 2025.