Det pratas mycket om mervärden i svensk livsmedelsproduktion, men vad menar vi egentligen med detta uttryck? Under en eftermiddag kommer olika typer av värdebyggande egenskaper i den svenska maten att belysas och bedömas.
Inledningsvis diskuterar vi definitioner av begreppet mervärde för att sedan fördjupa beskrivningen beträffande hälsa, miljö, djurvälfärd, konsumentaspekter, livsmedelsexport och innovation/forskning.
Företrädare för de olika avnämargrupperna redovisar vilka mervärden de ser som mest värdefulla i den svenska livsmedelsproduktionen. Även handelsaspekter och konkurrensmässiga fördelar med fysisk och etisk livsmedelskvalitet kommer att diskuteras. KSLA bjuder in till ett värdeladdat seminarium.
För mer information och program, se ovanstående PDF-inbjudan.
18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som diskuteras vid seminariet.
18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som…
28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna att återuppbygga en fungerande beredskap.
28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna…
20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom de fyra fokusområdena – kemisk-, biologisk-, ekonomisk- samt informationskrigföring.
20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom…
30/9-1/10: Kan och ska vi anpassa skötseln av skog för människors trivsel? Vilka är skogarna där vi trivs med alla de aktiviteter som vi vill göra i skogen? Välkommen på exkursion med KSLA!
30/9-1/10: Kan och ska vi anpassa skötseln av skog för människors trivsel?…