Det pratas mycket om mervärden i svensk livsmedelsproduktion, men vad menar vi egentligen med detta uttryck? Under en eftermiddag kommer olika typer av värdebyggande egenskaper i den svenska maten att belysas och bedömas.
Inledningsvis diskuterar vi definitioner av begreppet mervärde för att sedan fördjupa beskrivningen beträffande hälsa, miljö, djurvälfärd, konsumentaspekter, livsmedelsexport och innovation/forskning.
Företrädare för de olika avnämargrupperna redovisar vilka mervärden de ser som mest värdefulla i den svenska livsmedelsproduktionen. Även handelsaspekter och konkurrensmässiga fördelar med fysisk och etisk livsmedelskvalitet kommer att diskuteras. KSLA bjuder in till ett värdeladdat seminarium.
För mer information och program, se ovanstående PDF-inbjudan.
8/4: Vill du veta vilken kompetens som krävs för att möta utmaningarna och möjligheterna inom lantbruk och matproduktion? Är du i slutet av din utbildning, nyutexaminerad eller precis i början av din karriär? Då får du inte missa detta panelsamtal med KSLA:s Ungdomsutskott.
8/4: Vill du veta vilken kompetens som krävs för att möta utmaningarna…
9/4: Skogarna bär berättelser om tusentals år av mänskligt liv i de landskap som nu utgör Sverige men vem håller samman historien om skogarnas betydelse för Sverige?
9/4: Skogarna bär berättelser om tusentals år av mänskligt liv i de…
5/3: EU:s Horisont Europa kan sägas vara världens största sammanhållna forsknings- och innovationsprogram, en intressant möjlighet för svenska aktörer i de areella näringarna.
5/3: EU:s Horisont Europa kan sägas vara världens största sammanhållna forsknings- och…
Presentation av delbetänkandet och arbetet framåt För akademiens ledamöter
Våren 2024 tillsattes 2024 års skogspolitiska utredning. Göran Örlander utsågs till utredare…