En stor del av akademiens operativa verksamhet sker genom dess kommittéer. De sorterar under de tre avdelningarna, men kan vara avdelningsövergripande.
Kommittéerna följer utvecklingen inom sina områden, tar initiativ i speciella frågor och engagerar specialister för faktapresentationer och andra uppgifter i olika sammanhang. Kommittéerna tillsätts av akademikollegiet för särskilda uppdrag under begränsad tid, högst tre år. De sorterar under de tre avdelningarna, men kan vara avdelningsövergripande.
Ska tillsammans med näringen, andra aktörer och forskare främja hållbar svensk livsmedelsproduktion och konsumtion av svenska livsmedel med konsumenten som målgrupp, med visionen att man genom hållbar konsumtion bidrar till hållbar produktion.
Ordförande: Senior Advisor Charlotte Hallén Sandgren. Sekreterare: Projektledare Jonatan Fogel. Kanslistöd: Linda Cederlund.
Har som syfte att belysa problematiken med kompetensförsörjning inom lantbruks- och livsmedelssektorn, med främst politiker, utbildningsanordnare, företag och organisationer inom branschen som målgrupper.
Ordförande: Agronom Ann-Britt Karlsson. Sekreterare: Docent Cecilia Mark Herbert. Kanslistöd: Linda Cederlund.
Den potential som ligger i att höja mullhalten i odlingsjordarna är mycket stor, både för lantbruket och för klimatet – kommittén har fokus på att med vetenskapen i ryggen få utvecklingen i praktiken att ta fart.
Ordförande & kommunikationsansv: Redaktör Lennart Wikström. Sekreterare: Samverkanslektor Helena Aronsson. Kanslistöd: Eva Ronquist.
Ska medvetandegöra betydelsen av skogsskador, höja kompetensen och belysa skogsskadornas koppling till klimatförändringen. För att befästa och samordna kunskapen kommer kommittén att verka för att ett nationellt kompetenscentrum för skogsskydd initieras.
Ordförande: Professor Jan Stenlid. Sekreterare: Doktorand Rebecca Larsson. Kommunikationsansv: Skogsvårdschef Ola Kårén. Kanslistöd: Birgitta Naumburg.
Ska bidra till utformandet av förbättrade processer och metoder för förvaltningen av vilt, bl a genom att beskriva förutsättningarna och förmågan att hantera mål- och intressekonflikter.
Ordförande & kommunikationsansv: Professor Camilla Sandström. Sekreterare: Professor Johan Elmberg. Kanslistöd: Birgitta Naumburg.
Har som mål ökad förståelse av möjligheter förknippade med vitalisering och förnyelse av näringslivet i Östersjöns kustbygder, vilka svårigheter och konflikter som föreligger samt hur problemen kan tacklas.
Ordförande: FD hc Gunilla Brattberg. Sekreterare: Professor em Sture Hansson. Kommunikationsansv: Co-Director Louise Hård af Segerstad Kanslistöd: Eva Ronquist.
Betänkandet N2020/02751 har remitterats av Näringsdepartementet och KSLA har avgett synpunkter.
Fritidsodlingens riksorganisation, FOR, arrangerar i samarbete med KSLA och Nordiska Trädgårdar, yrkeswebbinarier…
KSLA-podden avsnitt 7: Om det intensiva skedet i svensk inrikespolitik, som förändrade…
Del 2 i en seminarieserie som uppmärksammar Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum.