Vad uppskattas kostnaden bli för en grön omställning, vad innebär detta för primärproducenten och hur kommer för matpriset för konsument att påverkas? Nya affärsmodeller ses som en del av lösningen, men hur ser dessa ut? Detta rundabordssamtal belyser ett antal svåra frågeställningar och inbjuder till dialog kring möjliga lösningar.
Endast för särskilt inbjudna.
För att kunna ställa om till en hållbar matproduktion behöver vi förstå hur dagens klimatavtryck fördelar sig över hela livsmedelskedjan. Vi behöver också insikt om hur svensk produktion står sig i jämförelse med mat som produceras i andra länder och vilka kostnader som väntas uppstå och var.
Rundabordssamtal på temat ’hållbara affärsmodeller för svensk mat’ arrangeras av KSLA:s kommitté för Hållbar matproduktion och -konsumtion och riktar sig till särskilt inbjudna som en förberedelse inför ett kommande seminarium.
8/4: Vill du veta vilken kompetens som krävs för att möta utmaningarna och möjligheterna inom lantbruk och matproduktion? Är du i slutet av din utbildning, nyutexaminerad eller precis i början av din karriär? Då får du inte missa detta panelsamtal med KSLA:s Ungdomsutskott.
8/4: Vill du veta vilken kompetens som krävs för att möta utmaningarna…
9/4: Skogarna bär berättelser om tusentals år av mänskligt liv i de landskap som nu utgör Sverige men vem håller samman historien om skogarnas betydelse för Sverige?
9/4: Skogarna bär berättelser om tusentals år av mänskligt liv i de…
5/3: EU:s Horisont Europa kan sägas vara världens största sammanhållna forsknings- och innovationsprogram, en intressant möjlighet för svenska aktörer i de areella näringarna.
5/3: EU:s Horisont Europa kan sägas vara världens största sammanhållna forsknings- och…
Presentation av delbetänkandet och arbetet framåt För akademiens ledamöter
Våren 2024 tillsattes 2024 års skogspolitiska utredning. Göran Örlander utsågs till utredare…