Vi har fantastiska offentliga måltider i vårt land. Det vill MATtanken att fler ska få upp ögonen för och koordinerar därför för tredje året i rad Offentliga måltidens dag. Detta är en dag då offentliga måltidsverksamheter i hela landet visar upp sin verksamhet på olika sätt.
Måltidens dag har instiftats av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober, i år den 20 oktober. MATtanken förstärker dagen i samverkan med Måltidsakademien.
Välkommen till ett spännande digitalt samtal mellan Carl Jan Granqvist, professor em i måltidsvetenskap, Sussie Sommarström, årets kock 2022, Helena Henrikson, skolledare i Vallentuna, och Eva Sundberg, projektledare för MATtanken och sakkunnig kring mat och måltidsfrågor på Jordbruksverket.
Följ Offentliga måltidens dag här eller i sociala medier, #måltid22 är hashtaggen.
17/11: Tredje träffen i KSLA:s mentorskapsprogram har temat ledarskap och hållbarhet i skogssektorn.
17/11: Tredje träffen i KSLA:s mentorskapsprogram har temat ledarskap och hållbarhet i…
4/12: Vid kommitténs slutseminarium presenterar lantbrukare, forskare och rådgivare viktiga faktorer att tänka på när man utvecklar sitt odlingssystem.
4/12: Vid kommitténs slutseminarium presenterar lantbrukare, forskare och rådgivare viktiga faktorer att…
4/2: Seminariet presenterar en lägesbild om svenskt vattenbruk, ny forskning samt möjligheter och hinder för vattenbruk i norra Sverige. Var, vad och hur ska vi odla fisk i framtiden?
4/2: Seminariet presenterar en lägesbild om svenskt vattenbruk, ny forskning samt möjligheter…
19/1: KSLA bjuder in till ett rundabordssamtal för att diskutera tankar och idéer om de skogliga samlingarnas framtida hantering. (Särskilt inbjudna.)
19/1: KSLA bjuder in till ett rundabordssamtal för att diskutera tankar och…