Vi har fantastiska offentliga måltider i vårt land. Det vill MATtanken att fler ska få upp ögonen för och koordinerar därför för tredje året i rad Offentliga måltidens dag. Detta är en dag då offentliga måltidsverksamheter i hela landet visar upp sin verksamhet på olika sätt.
Måltidens dag har instiftats av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober, i år den 20 oktober. MATtanken förstärker dagen i samverkan med Måltidsakademien.
Välkommen till ett spännande digitalt samtal mellan Carl Jan Granqvist, professor em i måltidsvetenskap, Sussie Sommarström, årets kock 2022, Helena Henrikson, skolledare i Vallentuna, och Eva Sundberg, projektledare för MATtanken och sakkunnig kring mat och måltidsfrågor på Jordbruksverket.
Följ Offentliga måltidens dag här eller i sociala medier, #måltid22 är hashtaggen.
15/5: Åkermark är en nationell areell resurs nödvändig för produktion av livsmedel, biobaserade råvaror, biologisk mångfald och för försörjning på landsbygden.
15/5: Åkermark är en nationell areell resurs nödvändig för produktion av livsmedel,…
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag för att skydda den biologiska mångfalden?
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag…
14/5: Allmänhetens bild av genteknik och GMO har ändrats visar Gentekniknämndens studie.
8/5: Nationell resurs för marin forskning, miljöövervakning, utbildning och miljöundersökningar.