Intresset för växtbaserat har ökat starkt bland konsumenter under senare år. Det antas finnas en stor potential för en ökad svensk hållbar livsmedelsproduktion på detta område.
KSLA:s Kommitté för hållbar svensk matproduktion och -konsumtion bjuder in till ett seminarium om möjligheterna och förutsättningarna för tillväxt i livsmedelskedjan med särskilt fokus på möjligheten i en ökad produktion av växtbaserat protein.
Hela livsmedelskedjan sysselsätter idag över 300 000 personer i 23 olika branscher runt om i Sverige. Näringen är en kärnsektor i svensk ekonomi och har potential att vara den innovativa tillväxtmotor under 2020-talet som visar vägen mot hållbar tillväxt. Men för att lyckas behöver vi utveckla moderna innovationssystem som bidrar till utveckling av nya värdekedjor. I detta seminarium har vi fokus på växtbaserade proteiner.
4/11: Välkommen till ett seminarium med kooperativ forskning i fokus: om att leda, styra och vara förtroendevald i kooperativa företag.
4/11: Välkommen till ett seminarium med kooperativ forskning i fokus: om att…
29/10: KSLA genomför ett seminarium om naturrestaureringslagens implementering i EU och Sverige.
20/10: KSLA bjuder in nyckelpersoner till ett rundabordssamtal inom området.
5/11: Tekniker för ökad precision i växtodling är tema och titel för årets Håstadiusseminarium. Anders Jonsson, årets pristagare, har skapat både nydanande forskningsprogram och produktutveckling inom växtodling, till nytta för svenskt lantbruk i praktik och akademi.
5/11: Tekniker för ökad precision i växtodling är tema och titel för…