Skogarna bär berättelser om tusentals år av mänskligt liv i de landskap som nu utgör Sverige. Kulturarvet finns i form av lämningar i naturen, föremål i museer, visor, faktasamlingar och mycket mer.
Men vem håller samman historien om skogarnas betydelse för Sverige? Vilka tar ansvar för att skogarnas kulturarv – enligt riksdagens kulturpolitiska beslut, såväl bevaras som används och utvecklas?
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien har inlett ett utvecklingsarbete om skogarnas kulturarv. Därför inbjuds nu till seminarium, dit alla är välkomna. Medverkande talare bidrar med olika perspektiv på ämnet, och KSLA presenterar sina delprojekt om skogarnas kulturarv.
29/4: Olika aspekter kring såväl befintliga som framtida mätningar av biologisk mångfald kommer att tas upp på det här seminariet, som är kommitténs slutseminarium.
29/4: Olika aspekter kring såväl befintliga som framtida mätningar av biologisk mångfald…
11/4: Svensk försörjningsberedskap står inför stora utmaningar och skogssektorn är en central, men ofta förbisedd, del av lösningen. KSLA och IVA har analyserat skogens betydelse för beredskapen. De preliminära slutsatserna presenteras vid seminariet.
11/4: Svensk försörjningsberedskap står inför stora utmaningar och skogssektorn är en central,…
25/3: In this lunch talk, two of KSLA’s most recently elected international fellows will present their research relating to the forest and wood policy developments in the European Union.
25/3: In this lunch talk, two of KSLA's most recently elected international…
31/3: I det nya geopolitiska läget har Sverige en unik möjlighet att utveckla en ny industri inom växtnäringsproduktionen som kan stärka vår försörjningstrygghet. KSLA belyser frågan i ett gemensamt seminarium med och på IVA.
31/3: I det nya geopolitiska läget har Sverige en unik möjlighet att…