KSLA organiserar tillsammans med IEA Bioenergy och European Forest Institute en expertworkshop om skoglig bioenergi. Workshopen behandlar bl a en rapport av EU-kommissionens Joint Research Centre (JRC) som har titeln ”The use of woody biomass for energy production in the EU” och publicerades i slutet av 2020.
Särskilt inbjudna.
Rapporten har tagits fram som stöd för kommissionens pågående arbete med revidering av förnybarhetsdirektivet och har uppmärksammats både i den europeiska och den svenska debatten om skoglig bioenergi.
På workshopen presenterar JRC-författarna själva rapporten med särskilt fokus på de delar som hanterar kolbalanser och klimateffekter. Detta följs av 2–3 kommenterande presentationer och diskussioner som syftar till att identifiera aspekter av skogsbruk och skoglig bioenergi som behöver belysas ytterligare och också att utveckla förslag på framtida aktiviteter inom området. Workshopen kommer inte att webstreamas, men presentationsmaterial kommer ev att göras tillgängligt via organisatörernas respektive hemsidor.
Rapporten ”The use of woody biomass for energy production in the EU”
29/4: Olika aspekter kring såväl befintliga som framtida mätningar av biologisk mångfald kommer att tas upp på det här seminariet, som är kommitténs slutseminarium.
29/4: Olika aspekter kring såväl befintliga som framtida mätningar av biologisk mångfald…
11/4: Svensk försörjningsberedskap står inför stora utmaningar och skogssektorn är en central, men ofta förbisedd, del av lösningen. KSLA och IVA har analyserat skogens betydelse för beredskapen. De preliminära slutsatserna presenteras vid seminariet.
11/4: Svensk försörjningsberedskap står inför stora utmaningar och skogssektorn är en central,…
25/3: In this lunch talk, two of KSLA’s most recently elected international fellows will present their research relating to the forest and wood policy developments in the European Union.
25/3: In this lunch talk, two of KSLA's most recently elected international…
19/3: A Bertebos Prize Seminar on advances in the shifts towards a sustainable and resilient food system.
19/3: A Bertebos Prize Seminar on advances in the shifts towards a…