Framtidens matförsörjning – genetik, växtförädling och jordbruk

Boksamtal

Var ska man börja för att ta itu med de enorma krav som världens livsmedelsförsörjning står inför? Framtidens matförsörjning är en antologi som beskriver jordbrukets historiska utveckling, från människans första försök att tämja vilda växter och djur till dagens avancerade gentekniker.

Boksamtalet kan följas såväl på KSLA som digitalt.


Framtidens matförsörjning – genetik, växtförädling och jordbruk Mer information
Mer information

En revolution pågår nu inom genetiken med potential att möta just hungerfrågan och som samtidigt kan bidra till att jordbruket blir hållbart för klimat och miljö och skydda den biologisk mångfalden. Är allt detta möjligt att uppnå?

Vid boksamtalet den 6 november presenterar vi boken Framtidens matförsörjning på KSLA! De stora övergripande frågorna diskuteras, men vi får också inblick om det är möjligt att få fram en helsvensk soja och om hur majsen blev viktig inom religionen?

Välkomna att lyssna på Peter Sylwan samtala med författarna Roland von Bothmer, professor em i genetik och växtförädling, Stefan Jansson, professor i växters cell- och molekylärbiologi, Lisa Sennerby Forsse, tidigare rektor SLU, Anders Nilsson, agronom och tidigare forskningschef Svalöf/WeibullSW Seed och Dan Larhammar, professor i molekylär cellbiologi. Boken är resultatet efter ett seminarium i samband med Kungl. Fysiografiska Sällskapets 250-årsjubileum 2022. Flera akademiledamöter bidrog med kunskaper och tankar.

Boksamtalet avslutas med mingel och förtäring.


Länk till boksamtalet finns här. Mötes-ID: 872 1872 8754 och lösenkod: 061631