Rundabordssamtal för särskilt inbjudna
Mot bakgrund av den omfattande kunskap och insikt kring vilka hinder och möjligheter som finns för en hållbar svensk konsumtion och som både konsument och handeln står inför, vill kommittén ta del av olika kompetenser i denna fråga. Som en fortsättning på frukostseminariet bjuder den in utvalda aktörer till detta rundabordssamtal.
Den nystartade treåriga Kommittén för hållbar svensk matproduktion och -konsumtion (Hållbar Mat) startar sitt arbete med ett frukostseminarium med temat hållbarhet för att utifrån ett handels- och konsumentperspektiv skapa en bild av hinder och möjligheter. Lärdomarna kommer utgöra inspel för kommitténs treåriga arbete med uppdraget att främja en hållbar svensk konsumtion och produktion av livsmedel.
Kommitténs mål är att:
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot människors hälsa. För att bromsa utvecklingen måste mer göras inom flera områden.
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot…
10/10: Ett starkare formellt skydd för jordbruksmarken i Sverige – är det nödvändigt, eller klarar vi oss bra med nuvarande lagar och planeringsinstru-ment? Välkommen till överläggning på KSLA!
10/10: Ett starkare formellt skydd för jordbruksmarken i Sverige – är det…
4/11: Ungdomsutskottet bjuder in till öppet hus och panelsamtal med fokus på mat, framtid och kompetensförsörjning.
4/11: Ungdomsutskottet bjuder in till öppet hus och panelsamtal med fokus på mat,…
25/11: Fler konkreta åtgärder för att öka inslaget av biologisk mångfald i jordbrukslandskapet är en fråga av hög aktualitet och där i fokus vid detta rundabordssamtal.
25/11: Fler konkreta åtgärder för att öka inslaget av biologisk mångfald i…