Hälsobudskap om livsmedel

Extern arrangör

Hälsobudskap om livsmedel Mer information
Mer information

Hälsobudskap om livsmedel

Regler, vetenskap och affärsmöjligheter

Bakgrund och syfte

Förutsättningarna för företag att använda hälsobudskap i märkning och marknadsföring av livsmedel styrs av en EU-gemensam lagstiftning. Regelverket är ett komplext möte mellan juridik, vetenskap och nutrition. För att till fullo ta tillvara på möjligheterna, övervinna utmaningarna och undvika fallgroparna, behöver kunskap och kompetens från många aktörer förenas. Myndigheter, företag och forskare är viktiga aktörer som behöver samspela för att den praktiska tillämpningen av regelverket ska ske på ett sätt som bidrar till folkhälsoarbetet, ger kommersiella framgångar, skapar förtroende hos konsumenten och stimulerar forskningsmöjligheter. Aktuell kunskap om regelverket och förståelse för varandras förutsättningar är en grundläggande förutsättning – som den här dagen ger!

Frågor som kommer att besvaras och diskuteras är:

• Vad är senaste nytt inom regelverket för närings- och hälsopåståenden? Vem kontrollerar och hur dömer domstolen? Vilka roller har Efsa, EU-kommissionen, nationella myndigheter, företag och forskare?

• Vilka krav ställs på den vetenskapliga dokumentationen för “nya” hälsopåståenden? Vad krävs för en lyckad ansökan?

• Hur kan hälsopåståenden vara en “business opportunity”?

• Vilka är möjligheterna och utmaningarna med hälsopåståenden, sett ur företags och forskares perspektiv? Vad behövs för att fler forskningsresultat ska omsättas till hälsosamma livsmedel och hälsobudskap till konsument?

Anmälan

Senast 9 september 2015 till anneli.hovstadius@snf.ideon.se

• Anställda inom företag: 4 500 kr

• Anställda inom SNF:s medlemsföretag: 3 500 kr

• Anställda inom universitet och offentlig sektor: 2 500 kr

Ange namn, företag/institution samt adress för fakturering. Ingen återbetalning om avanmälan görs 14 dagar, eller mindre, innan seminariet

Målgrupp

Verksamma inom myndigheter, företag och forskning, med intresse för att omsätta forskningsresultat till hälsosamma livsmedel och hälsobudskap som underlättar för konsumenten att göra hälsosamma val.

För mer information och program, se ovanstående PDF-inbjudan.