För särskilt inbjudna.
Hur balans mellan foder och vilt för att undvika viltskador skapas.
På Barksätters egendom är betesskadorna i skogsföryngringarna och på åkermarken mycket stora, och därför har skogarna successivt utvecklats mot kraftig grandominans. För att komma tillrätta med problemet har Barksätters förvaltningsstyrelse låtit genomföra analyser och studier som dokumenterats (Heurekaanalyser för Barksätter 2020 och Resultatrapport fältskikt, spillning, viltskador och klövviltförekomst Barksätter våren 2020). Vid sitt sammanträde den 1 september 2020 kommer styrelsen besluta om åtgärder för att komma till rätta med den obalans som nu råder mellan vilt och foder vilket påverkar jord- och skogsbruket avsevärt. Huvudinriktningarna är att öka avskjutningen samt öka variationen mellan trädslag.
Eftersom vilt rör sig mellan fastighetsgränser är en dialog mellan våra grannfastigheter mycket viktig, men också med andra aktörer som arbetar med dessa frågor.
Den 17 september genomför KSLA på Barksätter en första träff för att informera och diskutera. Medverkar i diskussionen gör bland annat Göran Örlander, professor i skogsskötsel, och Göran Ericsson, professor i viltekologi.
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag för att skydda den biologiska mångfalden?
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag…
14/5: Allmänhetens bild av genteknik och GMO har ändrats visar Gentekniknämndens studie.
8/5: Nationell resurs för marin forskning, miljöövervakning, utbildning och miljöundersökningar.
13/5: Det finns ofta ett underskott av vetenskapligt grundad kunskap i debatten kring dessa svåra avvägningar. Borde inte forskarnas och forskningsresultatens roll i samhällsdebatten stärkas?
13/5: Det finns ofta ett underskott av vetenskapligt grundad kunskap i debatten…