Ko och kalv tillsammans – ett viktigt bidrag till utvecklingen av hållbara livsmedelssystem

Digitalt lunchföredrag

Kan man låta kalven gå kvar hos kon i system med automatisk mjölkning? Hur påverkar det mjölkavkastning och kalvens tillväxt, hälsa och fertilitet? Kan man utforma ett robust system för att integrera kalvar med kor i system för automatisk mjölkning?


Ko och kalv tillsammans – ett viktigt bidrag till utvecklingen av hållbara livsmedelssystem Mer information
Mer information

Vid SLU i Uppsala pågår ett forskningsprojekt där en del av mjölkkorna i SLU:s mjölkbesättning på Nationellt centrum för lantbrukets djur (Uppsala, Lövsta) hålls tillsammans med sina kalvar i början av laktationen.

Sigrid Agenäs, professor vid institutionen för husdjurens utfodring och vård, SLU, leder det spännande projektet och presenterar det och de senaste rönen vid detta lunchföredrag. Välkommen!

—————————————————————————————————————

Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien vill med korta digitala lunchföredrag sprida kunskap, erfarenhet och inspiration som kan bidra till utvecklingen av en mer hållbar värld. Akademiledamöter belyser tillsammans med en eller två experter på ett lättillgängligt sätt ny och gammal vetenskap och praktisk erfarenhet i forskning och projekt från olika delar av världen.