För att främja och vidareutveckla de lokala och regionala måltidskulturer som skapades i projektet ”Sveriges Landskapsmåltider” till attraktiva måltidsdestinationer arrangerar Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien en måltidsresa från Stockholm till Bohuslän via Småland med matstopp för landskapsmåltider i Gränna, Ljungskile och Örebro.
För akademiens ledamöter.
Måltidsresan leds av de välkända matprofilerna Christina Möller och Carl Jan Grankvist. Christina Möller, hushållslärare och hedersdoktor, har ägnat sitt liv åt mat, måltider, folkbildning och hälsa med kunskap och matglädje som ledstjärnor i arbetet. Carl Jan Grankvist är svensk krögare, vinkännare, TV-profil, adjungerad professor i matkonst vid Högskolan i Stavanger, avdelningen Norsk hotellhøgskole, samt initiativtagare till skapandet av Måltidens hus och Restauranghögskolan i Grythyttan. De har båda gjort stora insatser i projekten Sveriges Landskapsmåltider och Stockholm Europas Gastronomiska Huvudstad 2023 samt bidragit till att utveckla middagen vid Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens högtidssammankomst till en kulinarisk upplevelse.
Under resan mot västkusten stannar vi för småländska smaker på Gyllene Uttern i Gränna och äter den bohusländska landskapsmåltiden på Musselbaren i Ljungskile. Vi övernattar på Alberts hotell i Trollhättan. På hemvägen stannar vi i Örebro för att smaka Närkes landskapsmåltid.
Varmt välkommen med din anmälan!
Contagious diseases in livestock poses a significant threat to animal welfare and productivity, and potentially to human health. The effectiveness of the measures taken to protect livestock, farms, and humans from these biohazards – biosecurity – depends on how they are designed and implemented. The seminar will be broadcast on Zoom but not recorded.
This seminar focuses on the compliance by stakeholders in the sector to…
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot människors hälsa. För att bromsa utvecklingen måste mer göras inom flera områden.
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot…
16/10: Krig och den globala uppvärmningens konsekvenser har på senare år lyft frågan om den globala livsmedelsförsörjningen. Frågan diskuteras vid seminariet som hålls på KSLA på World Food Day.
16/10: Krig och den globala uppvärmningens konsekvenser har på senare år lyft…
10/10: Ett starkare formellt skydd för jordbruksmarken i Sverige – är det nödvändigt, eller klarar vi oss bra med nuvarande lagar och planeringsinstru-ment? Välkommen till överläggning på KSLA!
10/10: Ett starkare formellt skydd för jordbruksmarken i Sverige – är det…