Mat med prat om klimat

Seminarium

Mat med prat om klimat Mer information
Mer information

FULLTECKNAT !!

Mat med prat om klimat är en restaurangkväll och samtidigt ett seminarium om matens hållbarhetsfrågor, i första hand dess klimatpåverkan.

I restaurang Magasinet i Falun dukas det upp en smakrik buffé som kombineras med goda samtal om matens hållbarhetsfrågor, i första hand utifrån klimatpåverkan.

Fokus ligger på lockande lösningar och förhoppningsvis leder kvällen till nya insikter och smaker som gör att vi kan ändra våra vanor. Kvällens experter har bred kunskap och bjuder garanterat på en och annan aha-upplevelse!

Mat med prat om klimat arrangeras av Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien (KSLA) och Föreningen Kulturstöten i samarbete med Kulturföreningen Magasinet och Kokkonsten Matstudio.

Medverkande

  • Moderator: Gunilla Kindstrand, kulturjournalist
  • Adam Arneson, Jannelunds gård, matproducent med inriktning på hållbar produktion
  • Anna Richert, matexpert vid Världsnaturfonden (WWF)
  • Elin Röös, fil.dr och forskare med fokus på hållbar matproduktion
  • Erik Westholm, ordförande i Kommittén för Land och Stad vid KSLA

Program

  • Kl 17.30–18.00 Mingel
  • Kl 18.00–19.00 Adam Arneson, Anna Richert och Elin Röös om klimatsmart mat
  • Kl 19.00–21.00 Middag med inspel från scen och kommentarer från matgästerna

Läs om seminariet hos Matmagasinet i Falun →