Många människor vill ha bättre kontakt med matens ursprung och i städerna ökar intresset för lokalt producerad mat och lokala marknader. På internet växer det samtidigt fram en e-handel med mat: beställ från din egen producent. Och i butikerna ser vi alltmer inslag av lokal mat som vilar på igenkänning. Mat från en trakt eller gård man känner till. Men är detta bara mattrender i marginalen, något för vissa grupper med särskilda önskemål och tid och råd? Eller kanske en signal om en större förändring? Vart är vi på väg?
Under dagen tar vi upp exempel från Berlin såväl som från storstäderna i Sverige, från gemensamma odlingar i förort till lokalt producerad och klimatcertifierad mjölk.
För mer information och program, se PDF-inbjudan.
17/9: Temat på Mentorskapets andra träff är generationsskifte, framtid och ledarskap: vilket stöd behöver unga för att våga och för att lyckas? Hur fattas besluten inom familjen? Med flera frågor inom området.
17/9: Temat på Mentorskapets andra träff är generationsskifte, framtid och ledarskap: vilket…
23/10: Den globala utmaningen framöver består i att bättre hushålla med resurserna – Rifo-seminarium på KSLA.
23/10: Den globala utmaningen framöver består i att bättre hushålla med resurserna…
1/10: Skicka in din nominering till Anders Elofsons medalj: framträdande företrädare för forskning och försök, upplysning och information samt praktisk verksamhet inom betes- och vallfrågor, fröodling samt frökontroll rörande vallväxter.
1/10: Skicka in din nominering till Anders Elofsons medalj: framträdande företrädare för…
11/9: Net removal of greenhouse gases through nature-based climate solutions is a crucial aspect of a sustainable future.
11/9: Net removal of greenhouse gases through nature-based climate solutions is a…