Många människor vill ha bättre kontakt med matens ursprung och i städerna ökar intresset för lokalt producerad mat och lokala marknader. På internet växer det samtidigt fram en e-handel med mat: beställ från din egen producent. Och i butikerna ser vi alltmer inslag av lokal mat som vilar på igenkänning. Mat från en trakt eller gård man känner till. Men är detta bara mattrender i marginalen, något för vissa grupper med särskilda önskemål och tid och råd? Eller kanske en signal om en större förändring? Vart är vi på väg?
Under dagen tar vi upp exempel från Berlin såväl som från storstäderna i Sverige, från gemensamma odlingar i förort till lokalt producerad och klimatcertifierad mjölk.
För mer information och program, se PDF-inbjudan.
10/6: Med ett halvdagsseminarium uppmärksammar KSLA Sveriges EU-medlemskaps historia, samtid och framtid, med fokus på den gröna sektorn.
10/6: Med ett halvdagsseminarium uppmärksammar KSLA Sveriges EU-medlemskaps historia, samtid och framtid,…
30/9-1/10: Kan och ska vi anpassa skötseln av skog för människors trivsel? Vilka är skogarna där vi trivs med alla de aktiviteter som vi vill göra i skogen? Välkommen på exkursion med KSLA!
30/9-1/10: Kan och ska vi anpassa skötseln av skog för människors trivsel?…
3/6: AI-utvecklingen går snabbt och påverkar näringslivet och samhällslivet på många områden. KSLA bjuder in till ett seminarium för att beskriva AI-landskapet inom de areella näringarna och precisera frågor for fortsatt utveckling.
3/6: AI-utvecklingen går snabbt och påverkar näringslivet och samhällslivet på många områden.…
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien inbjuder till en oförglömlig veckolång sommarkurs vid…