Många människor vill ha bättre kontakt med matens ursprung och i städerna ökar intresset för lokalt producerad mat och lokala marknader. På internet växer det samtidigt fram en e-handel med mat: beställ från din egen producent. Och i butikerna ser vi alltmer inslag av lokal mat som vilar på igenkänning. Mat från en trakt eller gård man känner till. Men är detta bara mattrender i marginalen, något för vissa grupper med särskilda önskemål och tid och råd? Eller kanske en signal om en större förändring? Vart är vi på väg?
Under dagen tar vi upp exempel från Berlin såväl som från storstäderna i Sverige, från gemensamma odlingar i förort till lokalt producerad och klimatcertifierad mjölk.
För mer information och program, se PDF-inbjudan.
28/1: Högtidssammankomsten hålls den 28 januari 2025 i Stockholms Stadshus./The Commemorative Meeting is held on 28 January, 2025, in Stockholm City Hall.
28/1: Högtidssammankomsten hålls den 28 januari 2025 i Stockholms Stadshus./The Commemorative Meeting…
6/2: Formas finansierar åtta livsmedelscentrum inom ramen för det nationella forskningsprogrammet för livsmedel. De delar med sig av sina erfarenheter vid detta seminarium.
6/2: Formas finansierar åtta livsmedelscentrum inom ramen för det nationella forskningsprogrammet för…
5/3: EU:s aktuella forsknings- och innovationssystem – nya möjligheter för svenska aktörer inom jord och skog. Seminarium på KSLA!
5/3: EU:s aktuella forsknings- och innovationssystem – nya möjligheter för svenska aktörer…