Många nya odlingskoncept växer fram som utmanar tidigare praxis. Det pratas mycket om reducerad jordbearbetning och mellangrödornas betydelse för ett hållbart brukande av jorden.
Projektgruppen Morgondagens odlingssystem inom KSLA:s Jordbruksavdelning studerar nya odlingskoncept och bjuder nu in till en djupdykning på temat mellangrödor. Webbinariet fokuserar på kunskapsuppbyggnad genom att förena praktisk erfarenhet och den senaste forskningen i ämnet. Arbetet sker i dialog med ett flertal intressenter och med tyngdpunkt på praktisk erfarenhet från lantbrukare och rådgivare.
Bland många av de nya odlingskoncept som växer fram och som utmanar tidigare praxis pratas det mycket om reducerad jordbearbetning och mellangrödornas betydelse för ett hållbart brukande av jorden. I detta webbinarium vill projektgruppen belysa betydelsen av mellangrödor i ett hållbart odlingssystem. Vilka mellangrödor ska man välja och varför? Vilken teknik står till buds och vilka utmaningar möter de lantbrukare som experimenterar med mellangrödor och nya odlingssystem för ökad bördighet, en bättre jordhälsa och en ökad biologisk mångfald? Vilka märkbara förbättringar kan identifieras i kunskapssprånget mellan praktik och forskning när jordbearbetningen reduceras och mellangrödor används?
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag för att skydda den biologiska mångfalden?
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag…
14/5: Allmänhetens bild av genteknik och GMO har ändrats visar Gentekniknämndens studie.
8/5: Nationell resurs för marin forskning, miljöövervakning, utbildning och miljöundersökningar.
13/5: Det finns ofta ett underskott av vetenskapligt grundad kunskap i debatten kring dessa svåra avvägningar. Borde inte forskarnas och forskningsresultatens roll i samhällsdebatten stärkas?
13/5: Det finns ofta ett underskott av vetenskapligt grundad kunskap i debatten…