I en osäker omvärld blir en säker inhemsk livsmedelsförsörjning allt viktigare. I Sverige produceras långt ifrån alla livsmedel som behövs för att försörja vår befolkning.
Livsmedelsproduktionen är dessutom mycket ojämnt fördelad över landet. I och med klimatförändringarna förändras också förutsättningarna för livsmedelsproduktion i olika delar av landet. I det perspektivet är norra delarna av Sverige extra intressant.
Kommittén för mark- och vattenanvändning arrangerar ett seminarium på KSLA som diskuterar hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning. Vilka är de unika förutsättningarna? Kan mer mark användas för att producera livsmedel? Vilka produkter ska man satsa på? Finns det hinder i vägen som behöver övervinnas? Detta kommer att belysas i föreläsningar och diskussioner.
28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna att återuppbygga en fungerande beredskap.
28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna…
20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom de fyra fokusområdena – kemisk-, biologisk-, ekonomisk- samt informationskrigföring.
20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom…
30/9-1/10: Kan och ska vi anpassa skötseln av skog för människors trivsel? Vilka är skogarna där vi trivs med alla de aktiviteter som vi vill göra i skogen? Välkommen på exkursion med KSLA!
30/9-1/10: Kan och ska vi anpassa skötseln av skog för människors trivsel?…
18–25/7: Välkommen till en oförglömlig en vecka lång sommarkurs vid Enaforsholm fjällgård nära Storlien i Jämtland.
18–25/7: Välkommen till en oförglömlig en vecka lång sommarkurs vid Enaforsholm fjällgård…