På grund av oro i omvärlden de senaste åren är fokus stort på livsmedelsberedskap idag. En del av livsmedelsberedskapen är att skapa en robust livsmedelsproduktion som står sig både i freds- och kristid. Kan ekologisk produktion vara en del av ökad robusthet, vad kan vi lära från eko och vilka utmaningar finns i den ekologiska produktionen? Ett seminarium som riktar sig främst till beslutsfattare men även andra som jobbar med livsmedelsberedskap.
En av de grundläggande principerna för ekologisk produktion är att det ska bygga på kretslopp. Utifrån detta och andra principer finns användbar kunskap och metoder inom den ekologiska produktionen om hur man producerar livsmedel med minder mängd insatsvaror. SLU Ekologisk produktion och konsumtion, Epok, har tillsammans med sina forskare tagit fram en policy brief med några rekommendationer kring vad man kan ta med sig från den ekologiska produktionen i det fortsatta arbetet med att bygga upp en robust livsmedelsproduktion.
Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är beslutsfattare eller annan aktör som jobbar med frågor rörande livsmedelsberedskap. Det arrangeras av SLU Ekologisk produktion och konsumtion, Epok i samarbete med Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien.
15/5: Åkermark är en nationell areell resurs nödvändig för produktion av livsmedel, biobaserade råvaror, biologisk mångfald och för försörjning på landsbygden.
15/5: Åkermark är en nationell areell resurs nödvändig för produktion av livsmedel,…
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag för att skydda den biologiska mångfalden?
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag…
14/5: Allmänhetens bild av genteknik och GMO har ändrats visar Gentekniknämndens studie.
8/5: Nationell resurs för marin forskning, miljöövervakning, utbildning och miljöundersökningar.