Vilka problem och möjligheter kommer den svenska viltförvaltningen att stå inför inom en nära framtid?
För att belysa denna fråga har KSLA inrättat en Viltförvaltningskommitté med uppdrag att beskriva och ge en överblick av den svenska viltförvaltningens styrkor och svagheter, och då särskilt förutsättningarna och förmågan att hantera mål- och intressekonflikter. Avsikten är att bidra till utformandet av förbättrade processer och metoder för förvaltningen av vilt i skogs- och jordbrukslandskapet.
Kommitténs arbete utförs i två steg. I det första bjöd vi in ett antal personer med djupa kunskaper om samhälle, förvaltning, politik och vilt att hjälpa oss att identifiera utmaningarna i en framtidsspaning. De levererade ett gediget diskussionsunderlag med utmaningar som kan antas påverka den nuvarande förvaltningen på olika sätt.
Till det andra steget, ett rundabordssamtal, har vi bjudit in personer i ledande befattningar med ansvar inom viltförvaltningen för att – för fördjupa diskussionen om identifierade utmaningar och hur de på olika sätt kan hanteras. Resultatet av kommitténs arbete publiceras i KSLA:s tidskrift under 2021.
14/11: Möjligheter och problem med metoder och modeller på det skogliga området kommer att belysas, liksom de mera generella frågorna i tiden kring svårigheter för vetenskapliga tänkesätt att få genomslag.
14/11: Möjligheter och problem med metoder och modeller på det skogliga området…
12/11: Professor Dan Binkley presents a new study on the theme continuous cover forestry in boreal landscapes.
12/11: Professor Dan Binkley presents a new study on the theme continuous…
29/10: Focus on biohazards in the animal sourced food chain, in national and international perspectives.
29/10: Focus on biohazards in the animal sourced food chain, in national…
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot människors hälsa. För att bromsa utvecklingen måste mer göras inom flera områden.
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot…