Donatorsfoajén


KSLA

Foajén i bottenvåningen i akademiens hus på Drottninggatan 95 B i Stockholm har renoverats och fått en ny framtoning.

Den 6 december 2012 tjuvstartade jubileumsfirandet med nyinvigningen av det som nu kallas Donatorsfoajén, i samband med den sista akademisammankomsten för året.

Akademiledamoten arkitekt Elisabeth Hatz har designat foajéns nya utseende. Den är tänkt att vara

  • ett rum där vi kan ta emot deltagare i seminarier och konferenser,
  • ett rum för mottagningar och mingel före och efter seminarier och möten där man kan ta en drink med tilltugg,
  • ett rum där vi lätt kan duka fram lättare måltider,
  • ett rum där man kan sitta ned i någon liten sittgrupp men också ett rum där vi lätt kan möblera för större sittande sällskap,
  • ett rum som har nära till vår trädgård, och
  • ett rum som exponerar våra donatorer, hedrar och lockar nya – här finns ”Den gröna boken” där alla våra donatorer antecknas och här sitter på väggen en tavla där de större donatorerna får sina namn ingraverade.

Alltså kallas rummet just Donatorsfoajén.

På väggen mittemot Donatorstavlan hänger en målning av Madeleine Hatz, Camouflage Painting 2011 (pimpsten, sand, akryl och olja på presenning).

Carl XIV Johan övervakar Donatorstavlan, som är skapad med inspiration från det forna Egypten.

Det ska gå att sitta skönt. Donatorsfoajéns sittgrupp är skänkt av en av akademiens större donatorer, fru Birgitta Nordin.


Evidensbaserade beslutsprocesser – en framkomlig väg för skogssektorn?

14/11: Möjligheter och problem med metoder och modeller på det skogliga området kommer att belysas, liksom de mera generella frågorna i tiden kring svårigheter…

Aktuellt från KSLA nr 5-2024

Höstens första nummer med rapporter från bokmässan, flera exkursioner och annat.

Spatial Ecology of Rotational and Continuous Cover Forestry in Boreal Landscapes

12/11: Professor Dan Binkley presents a new study on the theme continuous cover forestry in boreal landscapes.

Human Behavior and Biohazards in the Livestock Sector – the good and the bad

29/10: Focus on biohazards in the animal sourced food chain, in national and international perspectives.