Kompetensförsörjning i livsmedelssystem


KSLA

Kommittén för kompetensförsörjning inom livsmedelssystem

Kommitténs syfte är att belysa problematiken med kompetensförsörjning inom lantbruks- och livsmedelssektorn, med främst politiker, utbildningsanordnare, företag och organisationer inom branschen som målgrupper.

Kommittén sorterar under Jordbruksavdelningen, mandattid 2020–2022.

Medlemmar

  • Agronom Ann-Britt Karlsson (ordf), KSLA-J
  • Docent Cecilia Mark Herbert (sekr), KSLA-S
  • Förhandlare Lena Andersson
  • Vd Magnus Därth
  • Lantmästare Christian Hidén, KSLA-J
  • AgrD Maria Karlsson

samt Linda Cederlund, akademihortonom, Jordbruksavdelningens sekreterare

Kommunikationsansvaret roterar inom gruppen.

 


KSLA har yttrat sig angående "Reglering av veterinärpersonal med mera vid höjd beredskap"

KSLA har yttrat sig över remissen ”Reglering av veterinärpersonal med mera vid höjd beredskap LI2024/01748”

Vilka möjligheter och risker finns med handel av biodiversitetskrediter?

9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag för att skydda den biologiska mångfalden?

Inbjudan att nominera mottagare till Akademiens priser och belöningar 2026

15/4: Dags att nominera mottagare av KSLA:s priser för enastående insatser i de gröna näringarna.

Akademiens Bertebos Prize

För internationellt banbrytande forskning och utveckling inom livsmedel, jordbruk, djurhälsa eller ekologi.