Kompetensförsörjning i livsmedelssystem


KSLA

Kommittén för kompetensförsörjning inom livsmedelssystem

Kommitténs syfte är att belysa problematiken med kompetensförsörjning inom lantbruks- och livsmedelssektorn, med främst politiker, utbildningsanordnare, företag och organisationer inom branschen som målgrupper.

Kommittén sorterar under Jordbruksavdelningen, mandattid 2020–2022.

Medlemmar

  • Agronom Ann-Britt Karlsson (ordf), KSLA-J
  • Docent Cecilia Mark Herbert (sekr), KSLA-S
  • Förhandlare Lena Andersson
  • Vd Magnus Därth
  • Lantmästare Christian Hidén, KSLA-J
  • AgrD Maria Karlsson

samt Linda Cederlund, akademihortonom, Jordbruksavdelningens sekreterare

Kommunikationsansvaret roterar inom gruppen.

 


KSLA Nytt 3-2021

Hållbarhet, teknik i jord- och skogsbruk, livsmedelssystem, kol i marken m m behandlas i höstnumret av KSLA Nytt & Noterat.

KSLA-podden 12: Blir vi någonsin tillräckligt hållbara?

KSLA-podden 12: Hur kommer det sig att vi inte ser mer resultat av hållbarhetsarbetet trots att det pågått så länge och vi vet så…

Hållbara affärsmodeller för svensk mat

25 okt: Detta rundabordssamtal för särskilt inbjudna belyser svåra frågeställningar och möjliga lösningar när det gäller hållbara affärsmodeller för svensk mat.

Extended nomination period for the Bertebos Prize 2022

The time to propose candidates for the Bertebos Prize 2022, is extended to Nov 8. Nominate prominent persons within the field of traditional small…