Kommitténs syfte är att med KSLA som plattform, tillsammans med näringen, andra aktörer och forskare, främja hållbar svensk livsmedelsproduktion och konsumtion av svenska livsmedel med konsumenten som målgrupp.
Målbilden är en positiv vision om hur man genom hållbar konsumtion bidrar till en hållbar produktion.
Kommittén sorterar under Jordbruksavdelningen, mandattid 2020–2022.
Medlemmar
samt Linda Cederlund, akademihortonom, Jordbruksavdelningens sekreterare
Kommunikationsansvaret roterar inom gruppen.
4/12: Renskötsel bedrivs på stora arealer och är beroende av att det finns betesmark för renarna under alla tider av året. Samtidigt finns det…
8/12: Vad behövs i Jämtlands län för att klara 90 dagars avskärmning från omvärlden? Hur kan man bidra till försörjningen så att även de…
14/12: Årets sjutton nyinvalda svenska ledamöter presenterar sig vid höstens sista sammankomst. Välkomna till sammankomsten och KSLA!
13/2: Pollination av vilda insekter gynnar jordbruket. Tillgången på vilda pollinatörer är därför viktig såväl idag som i framtiden. Larmrapporter kommer om minskad tillgång…