Svensk matproduktion och -konsumtion


KSLA

Kommittén för hållbar svensk matproduktion och -konsumtion

Kommitténs syfte är att med KSLA som plattform, tillsammans med näringen, andra aktörer och forskare, främja hållbar svensk livsmedelsproduktion och konsumtion av svenska livsmedel med konsumenten som målgrupp.

Målbilden är en positiv vision om hur man genom hållbar konsumtion bidrar till en hållbar produktion.

Kommittén sorterar under Jordbruksavdelningen, mandattid 2020–2022.

Medlemmar

  • Senior Advisor Charlotte Hallén Sandgren (ordf), KSLA-J
  • Projektledare Jonatan Fogel (sekr.)
  • Vd Martin Andersson
  • Hållbarhetschef Åsa Domeij, KSLA-A
  • Vd Maria Forshufvud, KSLA-J
  • Agronom Elistabeth Gauffin, KSLA-J
  • Hållbarhetschef Claes Johansson
  • Departementsråd Lars Olsson, KSLA-J
  • Forskningsledare Annsofie Wahlström

samt Linda Cederlund, akademihortonom, Jordbruksavdelningens sekreterare

Kommunikationsansvaret roterar inom gruppen.


KSLA Nytt 3-2021

Hållbarhet, teknik i jord- och skogsbruk, livsmedelssystem, kol i marken m m behandlas i höstnumret av KSLA Nytt & Noterat.

KSLA-podden 12: Blir vi någonsin tillräckligt hållbara?

KSLA-podden 12: Hur kommer det sig att vi inte ser mer resultat av hållbarhetsarbetet trots att det pågått så länge och vi vet så…

Hållbara affärsmodeller för svensk mat

25 okt: Detta rundabordssamtal för särskilt inbjudna belyser svåra frågeställningar och möjliga lösningar när det gäller hållbara affärsmodeller för svensk mat.

Extended nomination period for the Bertebos Prize 2022

The time to propose candidates for the Bertebos Prize 2022, is extended to Nov 8. Nominate prominent persons within the field of traditional small…