Svensk matproduktion och -konsumtion


KSLA

Kommittén för hållbar svensk matproduktion och -konsumtion

Kommitténs syfte är att med KSLA som plattform, tillsammans med näringen, andra aktörer och forskare, främja hållbar svensk livsmedelsproduktion och konsumtion av svenska livsmedel med konsumenten som målgrupp.

Målbilden är en positiv vision om hur man genom hållbar konsumtion bidrar till en hållbar produktion.

Kommittén sorterar under Jordbruksavdelningen, mandattid 2020–2022.

Medlemmar

  • Senior Advisor Charlotte Hallén Sandgren (ordf), KSLA-J
  • Projektledare Jonatan Fogel (sekr.)
  • Vd Martin Andersson
  • Hållbarhetschef Åsa Domeij, KSLA-A
  • Vd Maria Forshufvud, KSLA-J
  • Agronom Elistabeth Gauffin, KSLA-J
  • Hållbarhetschef Claes Johansson
  • Departementsråd Lars Olsson, KSLA-J
  • Forskningsledare Annsofie Wahlström

samt Linda Cederlund, akademihortonom, Jordbruksavdelningens sekreterare

Kommunikationsansvaret roterar inom gruppen.


Biblioteket är stängt 10 september!

Månadens karta 17

September 2024: Barksätter, akademiens donationsgård i Södermanland, utveckling visad på kartor.

KSLA har yttrat sig om Bioekonomistrategi (LI2024-01199)

KSLA har yttrat sig över betänkandet ”En hållbar bioekonomistrategi för ett välmående fossilfritt samhälle” samt delbetänkandet ”Förnybart i tanken, ett styrmedelsförslag för en stärkt…

Tema generationsskifte, framtid och ledarskap

17/9: Temat på Mentorskapets andra träff är generationsskifte, framtid och ledarskap: vilket stöd behöver unga för att våga och för att lyckas? Hur fattas…