Svensk matproduktion och -konsumtion


KSLA

Kommittén för hållbar svensk matproduktion och -konsumtion

Kommitténs syfte är att med KSLA som plattform, tillsammans med näringen, andra aktörer och forskare, främja hållbar svensk livsmedelsproduktion och konsumtion av svenska livsmedel med konsumenten som målgrupp.

Målbilden är en positiv vision om hur man genom hållbar konsumtion bidrar till en hållbar produktion.

Kommittén sorterar under Jordbruksavdelningen, mandattid 2020–2022.

Medlemmar

  • Senior Advisor Charlotte Hallén Sandgren (ordf), KSLA-J
  • Projektledare Jonatan Fogel (sekr.)
  • Vd Martin Andersson
  • Hållbarhetschef Åsa Domeij, KSLA-A
  • Vd Maria Forshufvud, KSLA-J
  • Agronom Elistabeth Gauffin, KSLA-J
  • Hållbarhetschef Claes Johansson
  • Departementsråd Lars Olsson, KSLA-J
  • Forskningsledare Annsofie Wahlström

samt Linda Cederlund, akademihortonom, Jordbruksavdelningens sekreterare

Kommunikationsansvaret roterar inom gruppen.


KSLA har utnämnt 2021 års Wallenbergprofessorer

Akademien har beslutat utnämna två KSLA-Wallenbergprofessorer, professor Irena Creed från Kanada och professor Andrea Doeschl-Wilson från Skottland.

Hur kan vi skapa balans mellan vilt och foder?

En ny informations- och diskussionsträff den 26 augusti på Barksätters egendom för särskilt inbjudna för att följa upp de strategier och beslut hur man…

Svensk sockerbetsodling – både hållbar och lönsam

Svensk sockerbetsodling är temat för Håstadiusprisseminariet den 24 november. Det arrangeras i samarbete med årets pristagare Robert Olsson och vänder sig till alla intresserade…

KSLA Nytt 2-2021

Sommarnummer som mest handlar om skog.