Kommitténs syfte är att med KSLA som plattform, tillsammans med näringen, andra aktörer och forskare, främja hållbar svensk livsmedelsproduktion och konsumtion av svenska livsmedel med konsumenten som målgrupp.
Målbilden är en positiv vision om hur man genom hållbar konsumtion bidrar till en hållbar produktion.
Kommittén sorterar under Jordbruksavdelningen, mandattid 2020–2022.
Medlemmar
samt Linda Cederlund, akademihortonom, Jordbruksavdelningens sekreterare
Kommunikationsansvaret roterar inom gruppen.
KSLA har yttrat sig över remissen ”Reglering av veterinärpersonal med mera vid höjd beredskap LI2024/01748”
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag för att skydda den biologiska mångfalden?
15/4: Dags att nominera mottagare av KSLA:s priser för enastående insatser i de gröna näringarna.
För internationellt banbrytande forskning och utveckling inom livsmedel, jordbruk, djurhälsa eller ekologi.