Svensk matproduktion och -konsumtion


KSLA

Kommittén för hållbar svensk matproduktion och -konsumtion

Kommitténs syfte är att med KSLA som plattform, tillsammans med näringen, andra aktörer och forskare, främja hållbar svensk livsmedelsproduktion och konsumtion av svenska livsmedel med konsumenten som målgrupp.

Målbilden är en positiv vision om hur man genom hållbar konsumtion bidrar till en hållbar produktion.

Kommittén sorterar under Jordbruksavdelningen, mandattid 2020–2022.

Medlemmar

  • Senior Advisor Charlotte Hallén Sandgren (ordf), KSLA-J
  • Projektledare Jonatan Fogel (sekr.)
  • Vd Martin Andersson
  • Hållbarhetschef Åsa Domeij, KSLA-A
  • Vd Maria Forshufvud, KSLA-J
  • Agronom Elistabeth Gauffin, KSLA-J
  • Hållbarhetschef Claes Johansson
  • Departementsråd Lars Olsson, KSLA-J
  • Forskningsledare Annsofie Wahlström

samt Linda Cederlund, akademihortonom, Jordbruksavdelningens sekreterare

Kommunikationsansvaret roterar inom gruppen.


KSLA har yttrat sig angående "Reglering av veterinärpersonal med mera vid höjd beredskap"

KSLA har yttrat sig över remissen ”Reglering av veterinärpersonal med mera vid höjd beredskap LI2024/01748”

Vilka möjligheter och risker finns med handel av biodiversitetskrediter?

9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag för att skydda den biologiska mångfalden?

Inbjudan att nominera mottagare till Akademiens priser och belöningar 2026

15/4: Dags att nominera mottagare av KSLA:s priser för enastående insatser i de gröna näringarna.

Akademiens Bertebos Prize

För internationellt banbrytande forskning och utveckling inom livsmedel, jordbruk, djurhälsa eller ekologi.