Svensk matproduktion och -konsumtion


KSLA

Kommittén för hållbar svensk matproduktion och -konsumtion

Kommitténs syfte är att med KSLA som plattform, tillsammans med näringen, andra aktörer och forskare, främja hållbar svensk livsmedelsproduktion och konsumtion av svenska livsmedel med konsumenten som målgrupp.

Målbilden är en positiv vision om hur man genom hållbar konsumtion bidrar till en hållbar produktion.

Kommittén sorterar under Jordbruksavdelningen, mandattid 2020–2022.

Medlemmar

  • Senior Advisor Charlotte Hallén Sandgren (ordf), KSLA-J
  • Projektledare Jonatan Fogel (sekr.)
  • Vd Martin Andersson
  • Hållbarhetschef Åsa Domeij, KSLA-A
  • Vd Maria Forshufvud, KSLA-J
  • Agronom Elistabeth Gauffin, KSLA-J
  • Hållbarhetschef Claes Johansson
  • Departementsråd Lars Olsson, KSLA-J
  • Forskningsledare Annsofie Wahlström

samt Linda Cederlund, akademihortonom, Jordbruksavdelningens sekreterare

Kommunikationsansvaret roterar inom gruppen.


Ecosystem Restoration for a Sustainable Development

Protecting and restoring nature and ecosystems touches the very lifeblood of our societies and economies. Nature and ecosystems make up our life support system,…

Enaforsholmskursen 2025 - Bekväma äventyr vid fjällets fot och älvens strand!

   

Slutrapport Kommittén för markkol och klimatnytta

En rapport från Kommittén för markkol och klimatnytta om dess arbete som startade år 2019.

Högtidssammankomst 2025/Commemorative Meeting 2025

28/1: Högtidssammankomsten hålls den 28 januari 2025 i Stockholms Stadshus./The Commemorative Meeting is held on 28 January, 2025, in Stockholm City Hall.