Kommitténs syfte är att med KSLA som plattform, tillsammans med näringen, andra aktörer och forskare, främja hållbar svensk livsmedelsproduktion och konsumtion av svenska livsmedel med konsumenten som målgrupp.
Målbilden är en positiv vision om hur man genom hållbar konsumtion bidrar till en hållbar produktion.
Kommittén sorterar under Jordbruksavdelningen, mandattid 2020–2022.
Medlemmar
samt Linda Cederlund, akademihortonom, Jordbruksavdelningens sekreterare
Kommunikationsansvaret roterar inom gruppen.
September 2024: Barksätter, akademiens donationsgård i Södermanland, utveckling visad på kartor.
KSLA har yttrat sig över betänkandet ”En hållbar bioekonomistrategi för ett välmående fossilfritt samhälle” samt delbetänkandet ”Förnybart i tanken, ett styrmedelsförslag för en stärkt…
17/9: Temat på Mentorskapets andra träff är generationsskifte, framtid och ledarskap: vilket stöd behöver unga för att våga och för att lyckas? Hur fattas…