Ett globalt behov av klimatsmart byggande kombinerat med ökad urbanisering medför att efterfrågan på trävaror sannolikt kommer att öka. Samtidigt begränsar tillgången på skog möjligheterna att öka produktionen. Mot bakgrund av denna kluvna bild är en fortsatt strukturomvandling av branschen att vänta. Detta diskuterades vid ett seminarium hos KSLA den 9 april 2019.
Sverige har historiskt sett haft en framgångsrik skogssektor. Den framtida konkurrenskraften för skogssektorn kommer att avgöras av möjligheter att ytterligare öka förädlingsgraden i produkterna och att fortsätta upprätthålla en produktivitet i världsklass. Det betyder att rekrytering av kompetenta personer till näringen, akademin och myndigheterna blir en fortsatt central uppgift och att kunskaps-och kompetensförsörjningen även fortsättningsvis blir kritiska frågor för skogssektorn. Det var en viktig utgångspunkt när KSLA år 2013 startade Kommittén för kunskaps- och kompetensförsörjning.
Inspelning från seminariet finns här: https://www.ksla.se/aktivitet/tramekanisk-industri-i-en-globaliserad-varld/
Rapport från Äganderättsprojektets skogsexkursion ”Äganderätten i praktiken” den 2 oktober 2019.
Litteratur om hästar och hästskötsel i Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens bibliotek.
En beskrivning av tavlan som föreställer akademiens Experimentalfält på norra Djurgården.
Augusti 2023: Kartor som visar hur vetehandeln inom Sovjetunionen/Ryssland och Ukraina har utvecklats över tid.
Vid seminariet ”Viltförvaltningen – dags för gemensamt ansvar” den 21 november 2017 avhandlades avsiktsförklaringen ”Handslaget” från 2016.
Rapport från en temadag i Gamleby och Västervik 7 september 2023
Särtryck ur Tidskrift för Nordisk Folkminnesforskning (Journal of Scandinavian Folklore), vol. 29–30, 1973–1974, s 73–82, Kungl. Gustav Adolfs Akademien.
…