Årets sista nummer innehåller rapporter från seminarier och en sammankomst plus flera utlysningar att uppmärksamma – med sista-datum inte så långt fram i tiden.
Innehåll:
Trevlig läsning! Aktuellt från KSLA publiceras endast digitalt.
Vi rekommenderar att läsa den dubbelsidigt med försättsblad.
Startsidesfoto: Växtnoden fokuserar på växtförädling (Kenneth Rodrigues/Pixabay).
Rapport från seminariet ”Ursprungsmärkning av lokalt producerade livsmedel” den 13 januari 2011, som arrangerades i samarbete med Södertörns högskola, KK-stiftelsen och Hushållningssällskapens Förbund.
…
KSLA har sett det som angeläget att belysa utvecklingen och föra en diskussion om de framtida förutsättningarna för en livskraftig livsmedelsproduktion i landet. En del av denna diskussion var överläggningsämnet vid akademiens sammankomst den 15 april 2004: ”Skall vi ha någon livsmedelsproduktion i Sverige i framtiden?”
Med konferensen Det ekologiska valet – påverkar det nästa generations hälsa? avsåg Ekologiskt Forum att belysa kunskapsfront och forskningsbehov när det gäller hälsoeffekter av ekologiska livsmedel med speciellt fokus på den yngre generationen. Vad vet vi om den ekologiska matens hälsoeffekter, och vad kan vi säga?