Seminarium den 2 december 2002
Det är oerhört viktigt att hålla i gång idédebatten om lantbrukarnas samlingssträvanden och att göra detta i ett långsiktigt perspektiv. Man bör ligga före på det sättet att man kan ta till vara möjligheter och förutse de svårigheter som vi vet kommer. De här sakerna är inte mindre viktiga i en tämligen avreglerad eller omreglerad marknad med mer konkurrens utifrån. Hur skall man förena höga marknadsandelar som av andra skäl behövs med en ordentlig effektivitetsspänst i organisationerna?
Red: civilekonom
Påfallande ofta är budskapet att jordbrukets problem inte ensidigt eller ens i första hand beror på utnyttjandet av olika kemiska och tekniska hjälpmedel som den industriella utvecklingen ställt till förfogande. I stället är våra tillkortakommanden en spegling av den ursprungliga motsättningen mellan människa och natur. De lösningar som kan krävas för att komma tillrätta med allt som rör sig på modernäringens bakgård måste därför också utgå från denna allra mest grundläggande insikt.
Det allra första numret av KSLA:s nyhetsbrev Aktuellt från KSLA, som ersätter KSLA Nytt & Noterat.
…
Kartan som källa till de areella näringarnas geografi och historia
Välkommen till det allra första numret av KSLA:s nyhetsbrev Aktuellt från KSLA, som från och med nu ersätter KSLA Nytt & Noterat. Utgivningen är tänkt att vara tätare än för Nytt & Noterat, innehållet kommer främst att bestå av korta referat från akademiens aktiviteter med mera.
Den Europeiska landskapskonventionen (ELC) trädde i kraft i Sverige i maj 2011. Denna skrift är ett resultat av ett seminarium om landskapskonventionen och dess genomförande i Sverige som KSLA, RAÄ och Vitterhetsakademien anordnade i maj 2011. Det syftade till att starta en diskussion om kunskap och kunskapsproduktion om landskap i Sverige och även till att initiera en diskussion om forskning kring landskap.
Vårexkursion – destination Barksätter, Skogligt: ”Vår konkurrenskraft är god!”, Balanserad gödning – ny möjlighet i skogen?, ”Vem älskar den som fet, skallig och tandlös?”, Sápmi som resmål
Den 15 mars 2016 gjorde Skogsskötselkommittén en exkursion till Bjurholms kommun, ca 8 mil väster om Umeå. Detta är rapporten.