Matens kvaliteter – KSLAT nr 4-2013

I skriften Matens kvaliteter presenteras de viktigaste kriterierna som kännetecknar kvalitet från olika aspekter och för olika individer.


Det vi inte producerar i fredstid kan inte produceras i kristid Mer information
Mer information

Arbetet inom Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien bedrivs främst inom akademiens tre avdelningar och i dess kommittéer. De olika kommittéerna har som uppgifter att följa särskilda områden och ta initiativ i aktuella frågor.

En sådan kommitté är Kommittén för matkvalitet och folkhälsa, som har tagit fram denna skrift. Kommittén har bland annat som syfte att verka för ökad kunskap och insikt om de faktorer inom livsmedelskedjan som påverkar matens egenskaper och kvalitet. Den ska också skapa forum för utbyte av och förmedling av kunskaper inom området matkvalitet och folkhälsa.

I skriften Matens kvaliteter presenteras de viktigaste kriterierna som kännetecknar kvalitet från olika aspekter och för olika individer.

Text: Johan Beck-Friis, Åke Bruce, Tommy Cederholm, Marie-Louise Danielsson-Tham, Kerstin Lundström.


KSLA Nytt 3/4-2020

Årets sista nummer av KSLA Nytt & Noterat.

KSLA Nytt 3/4-2020

Årets sista nummer av KSLA Nytt & Noterat.

Vägvisare till det forna Experimentalfältet

Vägvisare till det forna Experimentalfältet i Frescati, Stockholms universitet – för dig som vill veta mer om Djurgårdens och universitetsområdets historia.

Vägvisare till det forna Experimentalfältet

Vägvisare till det forna Experimentalfältet i Frescati, Stockholms universitet – för dig som vill veta mer om Djurgårdens och universitetsområdets historia.

Verksamhetsberättelse 2013 – KSLAT nr 2-2014

Ett sammandrag av akademiens verksamhet 2013. Akademiens uppgift är att med stöd av vetenskap och praktiskt erfarenhet till samhällets gagn främja jordbruk och skogsbruk samt därtill knuten verksamhet.

Verksamhetsberättelse 2013 – KSLAT nr 2-2014

Ett sammandrag av akademiens verksamhet 2013. Akademiens uppgift är att med stöd av vetenskap och praktiskt erfarenhet till samhällets gagn främja jordbruk och skogsbruk samt därtill knuten verksamhet.

UNIK Utmaning 2016 – KSLAT nr 3-2017

Den 11–13 november 2016 hölls den andra upplagan av KSLA:s casetävling UNIK Utmaning. 16 deltagare fick i uppdrag att utveckla ett attraktivt koncept för den mat som odlas, produceras och konsumeras i Norden. Här är de fem lagens olika lösningsförslag.

UNIK Utmaning 2016 – KSLAT nr 3-2017

Den 11–13 november 2016 hölls den andra upplagan av KSLA:s casetävling UNIK Utmaning. 16 deltagare fick i uppdrag att utveckla ett attraktivt koncept för den mat som odlas, produceras och konsumeras i Norden. Här är de fem lagens olika lösningsförslag.