Livsmedelskvalitet är ett komplext begrepp. Ordet kan härledas från latinets qualitas, om betyder beskaffenhet, egenskap och värde. Förenklat kan man säga att kvalitet är en produkts förmåga att tillfredsställa en persons förväntningar. I denna skrift presenterar vi de viktigaste kriterier som kännetecknar begreppet livsmedelskvalitet.
Matens kvalitet som pdf.
Bjärehalvöns agrara utveckling under 1700- och 1800-talet
Julnumret 2017. Tandem Forest Values – Sverige och Finland tillsammans kring skogens framtida värde. Matens vägar in till staden, stadsodling. Många frågor om skog och klimat, ett seminarium. Arvet efter Hans Rosling, Det skogliga biståndet så här långt. Pris- och belöningstagare och nya ledamöter. Och mycket mer!
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien året som gick – 2021.
Seminariet Fisk, gift och hälsa, arrangerat av KSLA:s fiskekommitté, belyste hälso- och miljöfrågor med koppling till framförallt fisk i Östersjön. Detta är rapporten.