Senaste nyttRSS för senaste nytt Okategoriserade - 4 Dec 2015

Ny bok i biblioteket om gamla träd och växter

Historia om jord- och skogsbruk är som bekant en fråga om både natur och kultur.  Rachel Sussmans bok från 2014, The …

Okategoriserade - 25 Nov 2015

Nya böcker om att uppleva och erfara naturen

Det finns en oro att vi i det moderna samhället men i synnerhet barn och ungdomar kommer att lida av …

Okategoriserade - 29 Okt 2015

Nya böcker i biblioteket om historiska livsmedelsstrategier

Mat och livsmedel smakar i bästa fall bra och ger oss nödvändig energi för att överleva. Men det vi stoppar …

Nyheter - 29 Okt 2015

Freja kommer tillbaka nästa år! Följ oss till dess på hemsidan och Twitter!

KSLA:s historiska verksamhet med bibliotek, arkiv, historiska projekt och publicering har under en tid varit under omstrukturering. Till följd av detta …

Pris-tal-om-lack Nyheter - 22 Okt 2015

Tal om läckerheter dubbel vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015

Helt svindlande är denna väl kommenterade och vackert illustrerade tidsresa till en sällsam dag i maj 1780 på Kungliga Vetenskapsakademien, då Bengt Bergius levererade ett maratontal om allt som någon gång, i någon kultur har kallats läckert, från långkokt elefantsnabel till taggig, stinkande durian.

Senaste nytt - 19 Jun 2015

Ny bok utkommen: Sågad skog för välstånd. Sågverksindustrins historia i Sverige 1850–2010

Den bok som Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien nu ger ut är den första som tar ett helhetsgrepp på den svenska …