Freja nr 4 2011


Det våras för agrarhistoria. Den nya The Agrarian History of Sweden öppnar porten till svensk agrarhistoria för icke svensktalande. En serie i fem band om nordeuropeiskt jordbruk; första bandet har just kommit ut. Nätverk växer fram kring agrarhistoria, t ex CORN. Historisk statistik, rapport från forskningsprojektet Databasen Sverige 1570–1805. Gamla böcker i nya pärmar. ANH:s nämnd. Boksläpp.


Skogsskötsel för en framtid – KSLAT nr 4-2007

Denna rapport genomlyser möjligheterna att i skogsbruket höja virkesproduktionen samt belyser om och hur naturmiljön påverkas av detta.

Skogsskötsel för en framtid – KSLAT nr 4-2007

Denna rapport genomlyser möjligheterna att i skogsbruket höja virkesproduktionen samt belyser om och hur naturmiljön påverkas av detta.

Precisionsodling för miljö och ekonomi? – KSLAT nr 9-1999

Precisionsodling för miljö och ekonomi? – KSLAT nr 9-1999

Säl, skarv och fiske – KSLAT nr 1-2013

I denna rapport från KSLA:s Fiskekommitté diskuteras vilken inverkan skarvar och sälar har på fiskbestånden och fisket samt vad som ligger till grund för beslut gällande förvaltandet av dessa arter. Finns det en motsättning mellan hållbart nyttjande av fiskresursen och skydd av säl och skarv?

Säl, skarv och fiske – KSLAT nr 1-2013

I denna rapport från KSLA:s Fiskekommitté diskuteras vilken inverkan skarvar och sälar har på fiskbestånden och fisket samt vad som ligger till grund för beslut gällande förvaltandet av dessa arter. Finns det en motsättning mellan hållbart nyttjande av fiskresursen och skydd av säl och skarv?

Certifierad kvalitet från jord till bord – KSLAT nr 3-2007

Denna rapport från Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens konferens Certifierad kvalitet från jord till bord belyser vad livsmedelscertifiering innebär ur ett konsumentperspektiv men också vad det innebär för de andra leden i livsmedelskedjan.

Certifierad kvalitet från jord till bord – KSLAT nr 3-2007

Denna rapport från Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens konferens Certifierad kvalitet från jord till bord belyser vad livsmedelscertifiering innebär ur ett konsumentperspektiv men också vad det innebär för de andra leden i livsmedelskedjan.