Allt vi behöver veta för ett bra liv hela livet

Går det att äta sig till ett friskare liv? Javisst går väl det!

Vad är rätt fett och bra kolhydrater? Kan man genom att äta varierat och röra på sig minska risken att drabbas inte bara av hjärt-kärlsjukdomar och cancer utan också minnessjukdomar? Hur kommer det sig att lätt övervikt i 70-årsåldern verkar leda till ett längre och friskare liv? Vad visar forskningen om risker och effekter av olika dieter? En kost i bra balans – vad är det? Svar på dessa och många andra frågor får du i KSLA-podden ”Leva livet”.


Forskarna, professorerna, läkarna och författarna Mai-Lis Hellenius och Tommy Cederholm samtalar i det här avsnittet av KSLA-podden med Christina Möller, hushållslärare och tidigare chef för KF:s provkök, om deras nya bok ”Leva livet – om hälsa, mat & välmående för andra halvan av livet”, Holm & Holm Books.

Hälsan och välbefinnandet har mycket att vinna på att vi tar till oss nya kunskaper inom området – det är aldrig för sent att ändra invanda mönster och vanor. Passa på att lyssna och lära i KSLA-podden, avsnitt 5, ”Leva livet” – allt vi behöver veta för att leva ett bra liv hela livet. (Avsnittet är drygt 30 minuter långt.)

Christina Möller är hedersledamot och Tommy Cederholm ledamot i KSLA.


Länk till podden (2021-01-26)


KSLA-podden tar upp aktuella ämnen och intressanta frågor med hjälp av kunniga och engagerade forskare, experter och praktiker verksamma inom de gröna och blå näringarna, många av dem ledamöter i KSLA. Samtalen handlar om jord- och skogsbruk, mat och dryck, mark och klimat, hav och sjö, sjukdomar, hälsa och antibiotika, biologisk mångfald, växter, vilt och skogsskador.

Avsnitten är omkring 30 minuter långa och vi publicerar ett eller två per månad.

Välkommen till gröna samtal med KSLA!