Förändringar väntar nu i höst i KSLA:s kök. Vi tackar Gunilla Blixt, som stått för matlagningen på akademien sedan januari 2019, för god mat och gott samarbete, och hälsar vår nya kock Andreas Bergh välkommen i augusti!
Andreas Bergh, Fyra smaker AB, med 25 års erfarenhet inom restaurangbranschen varav 14 år som kökschef och köksmästare, börjar sitt uppdrag för Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien i augusti 2024. Han har en djup passion för matlagning och kvalitet och ser fram emot att bidra till KSLA:s kök med sin expertis och kärlek till svensk matlagning. Andreas startade karriären hos Nils-Emil på Ulla Winbladh och har genom åren drivit egna restauranger i olika omgångar. Den senaste för Folkhälsomyndigheten.
– Jag ser fram emot att leverera utsökt mat lagad från grunden med svensk husmanskost som utgångspunkt men även med inspiration från övriga världen, säger Andreas. Mitt mål är att använda svenska råvaror i säsong i största möjliga mån för att skapa en genuin och hållbar matupplevelse för akademiens ledamöter och andra gäster i huset.
KontaktuppgifterAndreas Bergh på andreas@fyrasmaker.se, 070-799 56 96.
1/6: Resestipendier och utbildningsstöd från KSLA för studier inom jordbruk, trädgårdsbruk, livsmedel, veterinärmedicin, skog och skogsprodukter, fiske och vattenbruk, miljö och naturresurser.
15/5: Åkermark är en nationell areell resurs nödvändig för produktion av livsmedel, biobaserade råvaror, biologisk mångfald och för försörjning på landsbygden.
KSLA har yttrat sig över remissen ”Reglering av veterinärpersonal med mera vid höjd beredskap LI2024/01748”
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag för att skydda den biologiska mångfalden?