Kungl. Skogs- och Lantbruksakademin vill uppmärksamma den ökade köttkonsumtionen i Sverige och globalt med ett seminarium där frågor om orsak och verkan till köttexplosionen ställs. Varför är det så populärt att äta kött på de nya innekrogarna? Vad styr egentligen trenderna? Finns det ett samband mellan kött- och charkkonsumtion och cancer? Vilka är då mekanismerna för en ökad cancerrisk? Måste vi dra ner på köttkonsumtionen eller går det att göra köttmåltiden hälsosammare? Vilka avtryck gör vår köttkonsumtion på klimat och miljö och kan man leva klimatneutralt i Sverige idag? Dessa frågor belyses av nationellt och internationellt erkända forskare och andra insatta personer.
Dagen avslutas med en paneldiskussion ”Går det att ändra våra konsumtionsvanor och vem skulle vinna på det?”
Seminariet arrangeras av Kommittén för matkvalitet och folkhälsa vid KSLA och vänder sig till alla som vill veta mera om detta aktuella ämneVälkomna!
Moderator: Louise Ungerth
17/9: Temat på Mentorskapets andra träff är generationsskifte, framtid och ledarskap: vilket stöd behöver unga för att våga och för att lyckas? Hur fattas besluten inom familjen? Med flera frågor inom området.
17/9: Temat på Mentorskapets andra träff är generationsskifte, framtid och ledarskap: vilket…
23/10: Den globala utmaningen framöver består i att bättre hushålla med resurserna – Rifo-seminarium på KSLA.
23/10: Den globala utmaningen framöver består i att bättre hushålla med resurserna…
1/10: Skicka in din nominering till Anders Elofsons medalj: framträdande företrädare för forskning och försök, upplysning och information samt praktisk verksamhet inom betes- och vallfrågor, fröodling samt frökontroll rörande vallväxter.
1/10: Skicka in din nominering till Anders Elofsons medalj: framträdande företrädare för…
11/9: Net removal of greenhouse gases through nature-based climate solutions is a crucial aspect of a sustainable future.
11/9: Net removal of greenhouse gases through nature-based climate solutions is a…