Vilka val vi gör vid butikshyllan kan få stora konsekvenser för miljön. Resursintensiva livsmedel om nötkött är till exempel negativt för klimatet och tar stora mängder vatten och mark i anspråk, men bidrar till att hålla landskapet öppet.
Valet för konsumenten är långt ifrån enkelt, och inte sällan krockar olika miljöaspekter. Hur väljer man den ”rätta” maten, som tar hänsyn till klimatet, vår närmiljö och sociala aspekter av livsmedelsproduktionen?
Och vad kan man göra för att underlätta för konsumenterna? Kom och lyssna när vi debatterar dessa frågor.
Detta frukostseminarium är del ett av tre i en seminarieserie om mat, vatten och klimat.
Vi bjuder på en hållbar frukost.
Arrangörer: Swedish Water House, FAO och KSLA.
Livsmedel i Fokus 4-2013 s 26
Ms Karin Glaumann Programme Officer Stockholm International Water Insititute (SIWI) Drottninggatan 33, SE- 111 51 STOCKHOLM, SWEDEN Tel: +46 8 121 36 072, Sms number: +46 720 506 072 karin.glaumann@siwi.org www.siwi.org | www.worldwaterweek.org
10/6: Med ett halvdagsseminarium uppmärksammar KSLA Sveriges EU-medlemskaps historia, samtid och framtid, med fokus på den gröna sektorn.
10/6: Med ett halvdagsseminarium uppmärksammar KSLA Sveriges EU-medlemskaps historia, samtid och framtid,…
30/9-1/10: Kan och ska vi anpassa skötseln av skog för människors trivsel? Vilka är skogarna där vi trivs med alla de aktiviteter som vi vill göra i skogen? Välkommen på exkursion med KSLA!
30/9-1/10: Kan och ska vi anpassa skötseln av skog för människors trivsel?…
3/6: AI-utvecklingen går snabbt och påverkar näringslivet och samhällslivet på många områden. KSLA bjuder in till ett seminarium för att beskriva AI-landskapet inom de areella näringarna och precisera frågor for fortsatt utveckling.
3/6: AI-utvecklingen går snabbt och påverkar näringslivet och samhällslivet på många områden.…
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien inbjuder till en oförglömlig veckolång sommarkurs vid…