Vilka val vi gör vid butikshyllan kan få stora konsekvenser för miljön. Resursintensiva livsmedel om nötkött är till exempel negativt för klimatet och tar stora mängder vatten och mark i anspråk, men bidrar till att hålla landskapet öppet.
Valet för konsumenten är långt ifrån enkelt, och inte sällan krockar olika miljöaspekter. Hur väljer man den ”rätta” maten, som tar hänsyn till klimatet, vår närmiljö och sociala aspekter av livsmedelsproduktionen?
Och vad kan man göra för att underlätta för konsumenterna? Kom och lyssna när vi debatterar dessa frågor.
Detta frukostseminarium är del ett av tre i en seminarieserie om mat, vatten och klimat.
Vi bjuder på en hållbar frukost.
Arrangörer: Swedish Water House, FAO och KSLA.
Livsmedel i Fokus 4-2013 s 26
Ms Karin Glaumann Programme Officer Stockholm International Water Insititute (SIWI) Drottninggatan 33, SE- 111 51 STOCKHOLM, SWEDEN Tel: +46 8 121 36 072, Sms number: +46 720 506 072 karin.glaumann@siwi.org www.siwi.org | www.worldwaterweek.org
17/9: Temat på Mentorskapets andra träff är generationsskifte, framtid och ledarskap: vilket stöd behöver unga för att våga och för att lyckas? Hur fattas besluten inom familjen? Med flera frågor inom området.
17/9: Temat på Mentorskapets andra träff är generationsskifte, framtid och ledarskap: vilket…
23/10: Den globala utmaningen framöver består i att bättre hushålla med resurserna – Rifo-seminarium på KSLA.
23/10: Den globala utmaningen framöver består i att bättre hushålla med resurserna…
1/10: Skicka in din nominering till Anders Elofsons medalj: framträdande företrädare för forskning och försök, upplysning och information samt praktisk verksamhet inom betes- och vallfrågor, fröodling samt frökontroll rörande vallväxter.
1/10: Skicka in din nominering till Anders Elofsons medalj: framträdande företrädare för…
11/9: Net removal of greenhouse gases through nature-based climate solutions is a crucial aspect of a sustainable future.
11/9: Net removal of greenhouse gases through nature-based climate solutions is a…