I dagens livsmedelssystem är vi beroende av förpackningar. Lunchen äts i engångsförpackning med engångsbestick, eftermiddagsmackan är förpackad i tunn plastförpackning och middagens råvaror finner vi i diverse hypersmarta och/eller mindre smarta förpackningar. En majoritet av förpackningar som produceras används till livsmedel. Hur bidrar de olika förpackningarna till en omställning mot en hållbarare värld och hur uppnår vi cirkulära system oavsett råvara till förpackningen?
Med detta seminarium vill Kungl. Skogs-och Lantbruksakademiens kommitté för livsmedelsproduktionens värdekedja även blicka bortom valet mellan plastförpackningar eller förpackningar bestående av förnyelsebara råvaror, och belysa de olika förpackningsalternativens fördelar och nackdelar samt fundera kring när det är önskvärt att använda de olika förpackningsmaterialen.
Seminariet riktar sig till alla aktörer inom livsmedelskedjan, råvaruindustrin, konsument- och miljöorganisationer och en intresserad allmänhet med ambition att skapa en arena där olika intressenter möts.
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot människors hälsa. För att bromsa utvecklingen måste mer göras inom flera områden.
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot…
10/10: Ett starkare formellt skydd för jordbruksmarken i Sverige – är det nödvändigt, eller klarar vi oss bra med nuvarande lagar och planeringsinstru-ment? Välkommen till överläggning på KSLA!
10/10: Ett starkare formellt skydd för jordbruksmarken i Sverige – är det…
4/11: Ungdomsutskottet bjuder in till öppet hus och panelsamtal med fokus på mat, framtid och kompetensförsörjning.
4/11: Ungdomsutskottet bjuder in till öppet hus och panelsamtal med fokus på mat,…
25/11: Fler konkreta åtgärder för att öka inslaget av biologisk mångfald i jordbrukslandskapet är en fråga av hög aktualitet och där i fokus vid detta rundabordssamtal.
25/11: Fler konkreta åtgärder för att öka inslaget av biologisk mångfald i…