I skriften Matens kvaliteter presenteras de viktigaste kriterierna som kännetecknar kvalitet från olika aspekter och för olika individer.
Arbetet inom Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien bedrivs främst inom akademiens tre avdelningar och i dess kommittéer. De olika kommittéerna har som uppgifter att följa särskilda områden och ta initiativ i aktuella frågor.
En sådan kommitté är Kommittén för matkvalitet och folkhälsa, som har tagit fram denna skrift. Kommittén har bland annat som syfte att verka för ökad kunskap och insikt om de faktorer inom livsmedelskedjan som påverkar matens egenskaper och kvalitet. Den ska också skapa forum för utbyte av och förmedling av kunskaper inom området matkvalitet och folkhälsa.
Text: Johan Beck-Friis, Åke Bruce, Tommy Cederholm, Marie-Louise Danielsson-Tham, Kerstin Lundström.
Katalog systematiskt uppställd på svenska och engelska i syfte att tillgängliggöra KSLA:s biblioteks största specialsamling. Catalogue systematically set up in Swedish and English in order to make the KSLA Library’s largest special collection accessible.
…
För att bättre förstå vad som idag driver unga kvinnor och män att utveckla företag och verksamheter på landsbygden och därmed bättre kunna vaska fram de goda förebilderna, arrangerades den 17 september 2009 seminariet Att ”odla” entreprenörskap på landsbygden. Ett referat av Torbjörn Wennebro.