Matkvalitet


KSLA

Kommittén för matkvalitet och folkhälsa

Kommitténs uppdrag är att behandla aktuella frågor som rör matkvalitet och folkhälsa och att inom hela livsmedelskedjan öka kunskapen om de faktorer som påverkar maten och måltiden

Kommittén är verksam inom Jordbruksavdelningen.

Ledamöter
Direktör Christina Möller, ordf.  (KSLA)
Veterinär Johan Beck-Friis, SVA, sekr.
Agronom Magnus Börjeson (KSLA)
Professor Tommy Cederholm, Uppsala universitet
Professor Marie-Louise Danielsson-Tham (KSLA)
Civilingenjör Gina Kylin (KSLA)
Corporate responsibility-chef Kerstin Lindvall, ICA
Direktör Ella Nilsson (KSLA)
Lantmästare Louise Ungerth (KSLA)

Akademiagronomen Jordbruksavdelningen Magnus Stark

 

Länkat

Jordbruksdepartementet: En livsmedelsstrategi för hela Sverige (oktober 2007, oktober 2010)
Jordbruksdepartementet: Sverige – det nya matlandet. Uppdaterad handlingsplan (augusti 2010)


Replik: Engagemang och kunskapsutbyte i areella frågor är grunden för KSLA

KSLA är i högsta grad engagerad i en rad synnerligen angelägna skogsfrågor;…

Social hållbarhet

I detta webbinarium den 20 april fokuserar vi på de sociala dimensionerna…

Granbarkborrens härjningar, del 2

KSLA-podden avsnitt 9: Vad har vi lärt oss av tidigare utbrott av…

KSLA Nytt 1-2021

Årets första nummer handlar till stor del om hållbar livsmedelsförsörjning, nationellt och…