Matkvalitet


KSLA

Kommittén för matkvalitet och folkhälsa

Kommitténs uppdrag är att behandla aktuella frågor som rör matkvalitet och folkhälsa och att inom hela livsmedelskedjan öka kunskapen om de faktorer som påverkar maten och måltiden

Kommittén är verksam inom Jordbruksavdelningen.

Ledamöter
Direktör Christina Möller, ordf.  (KSLA)
Veterinär Johan Beck-Friis, SVA, sekr.
Agronom Magnus Börjeson (KSLA)
Professor Tommy Cederholm, Uppsala universitet
Professor Marie-Louise Danielsson-Tham (KSLA)
Civilingenjör Gina Kylin (KSLA)
Corporate responsibility-chef Kerstin Lindvall, ICA
Direktör Ella Nilsson (KSLA)
Lantmästare Louise Ungerth (KSLA)

Akademiagronomen Jordbruksavdelningen Magnus Stark

 

Länkat

Jordbruksdepartementet: En livsmedelsstrategi för hela Sverige (oktober 2007, oktober 2010)
Jordbruksdepartementet: Sverige – det nya matlandet. Uppdaterad handlingsplan (augusti 2010)


KSLA har yttrat sig angående "Reglering av veterinärpersonal med mera vid höjd beredskap"

KSLA har yttrat sig över remissen ”Reglering av veterinärpersonal med mera vid höjd beredskap LI2024/01748”

Vilka möjligheter och risker finns med handel av biodiversitetskrediter?

9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag för att skydda den biologiska mångfalden?

Inbjudan att nominera mottagare till Akademiens priser och belöningar 2026

15/4: Dags att nominera mottagare av KSLA:s priser för enastående insatser i de gröna näringarna.

Akademiens Bertebos Prize

För internationellt banbrytande forskning och utveckling inom livsmedel, jordbruk, djurhälsa eller ekologi.