Kommitténs uppdrag är att behandla aktuella frågor som rör matkvalitet och folkhälsa och att inom hela livsmedelskedjan öka kunskapen om de faktorer som påverkar maten och måltiden
Kommittén är verksam inom Jordbruksavdelningen.
Ledamöter Direktör Christina Möller, ordf. (KSLA) Veterinär Johan Beck-Friis, SVA, sekr. Agronom Magnus Börjeson (KSLA) Professor Tommy Cederholm, Uppsala universitet Professor Marie-Louise Danielsson-Tham (KSLA) Civilingenjör Gina Kylin (KSLA) Corporate responsibility-chef Kerstin Lindvall, ICA Direktör Ella Nilsson (KSLA) Lantmästare Louise Ungerth (KSLA)
Akademiagronomen Jordbruksavdelningen Magnus Stark
Jordbruksdepartementet: En livsmedelsstrategi för hela Sverige (oktober 2007, oktober 2010) Jordbruksdepartementet: Sverige – det nya matlandet. Uppdaterad handlingsplan (augusti 2010)
Syftet med denna workshop är att sondera behov av komplettande indata och…
Den europeiska handelsstrategin CAP diskuteras vid Jordbruksavdelningens sammankomst.
Fyra ettåriga gästprofessurer av högsta internationella klass perioden 2021–2024.
Stöd för forskning på betes-/vallkultur, fröodling och studier inom vallodling, vallfoderberedning/-foderutnyttjande.