Kommitténs uppdrag är att behandla aktuella frågor som rör matkvalitet och folkhälsa och att inom hela livsmedelskedjan öka kunskapen om de faktorer som påverkar maten och måltiden
Kommittén är verksam inom Jordbruksavdelningen.
Ledamöter Direktör Christina Möller, ordf. (KSLA) Veterinär Johan Beck-Friis, SVA, sekr. Agronom Magnus Börjeson (KSLA) Professor Tommy Cederholm, Uppsala universitet Professor Marie-Louise Danielsson-Tham (KSLA) Civilingenjör Gina Kylin (KSLA) Corporate responsibility-chef Kerstin Lindvall, ICA Direktör Ella Nilsson (KSLA) Lantmästare Louise Ungerth (KSLA)
Akademiagronomen Jordbruksavdelningen Magnus Stark
Jordbruksdepartementet: En livsmedelsstrategi för hela Sverige (oktober 2007, oktober 2010) Jordbruksdepartementet: Sverige – det nya matlandet. Uppdaterad handlingsplan (augusti 2010)
KSLA har yttrat sig över remissen ”Reglering av veterinärpersonal med mera vid höjd beredskap LI2024/01748”
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag för att skydda den biologiska mångfalden?
15/4: Dags att nominera mottagare av KSLA:s priser för enastående insatser i de gröna näringarna.
För internationellt banbrytande forskning och utveckling inom livsmedel, jordbruk, djurhälsa eller ekologi.