Matkvalitet


KSLA

Kommittén för matkvalitet och folkhälsa

Kommitténs uppdrag är att behandla aktuella frågor som rör matkvalitet och folkhälsa och att inom hela livsmedelskedjan öka kunskapen om de faktorer som påverkar maten och måltiden

Kommittén är verksam inom Jordbruksavdelningen.

Ledamöter
Direktör Christina Möller, ordf.  (KSLA)
Veterinär Johan Beck-Friis, SVA, sekr.
Agronom Magnus Börjeson (KSLA)
Professor Tommy Cederholm, Uppsala universitet
Professor Marie-Louise Danielsson-Tham (KSLA)
Civilingenjör Gina Kylin (KSLA)
Corporate responsibility-chef Kerstin Lindvall, ICA
Direktör Ella Nilsson (KSLA)
Lantmästare Louise Ungerth (KSLA)

Akademiagronomen Jordbruksavdelningen Magnus Stark

 

Länkat

Jordbruksdepartementet: En livsmedelsstrategi för hela Sverige (oktober 2007, oktober 2010)
Jordbruksdepartementet: Sverige – det nya matlandet. Uppdaterad handlingsplan (augusti 2010)


Ekonomiska konsekvenser av skador på skogen

Syftet med denna workshop är att sondera behov av komplettande indata och…

Bidrar CAP till livsmedelsstrategins mål?

Den europeiska handelsstrategin CAP diskuteras vid Jordbruksavdelningens sammankomst.

KSLA utlyser Wallenbergprofessurer

Fyra ettåriga gästprofessurer av högsta internationella klass perioden 2021–2024.

Sök anslag/resebidrag för forskning inom betes- och vallkultur m m

Stöd för forskning på betes-/vallkultur, fröodling och studier inom vallodling, vallfoderberedning/-foderutnyttjande.