Kommitténs uppdrag är att behandla aktuella frågor som rör matkvalitet och folkhälsa och att inom hela livsmedelskedjan öka kunskapen om de faktorer som påverkar maten och måltiden
Kommittén är verksam inom Jordbruksavdelningen.
Ledamöter Direktör Christina Möller, ordf. (KSLA) Veterinär Johan Beck-Friis, SVA, sekr. Agronom Magnus Börjeson (KSLA) Professor Tommy Cederholm, Uppsala universitet Professor Marie-Louise Danielsson-Tham (KSLA) Civilingenjör Gina Kylin (KSLA) Corporate responsibility-chef Kerstin Lindvall, ICA Direktör Ella Nilsson (KSLA) Lantmästare Louise Ungerth (KSLA)
Akademiagronomen Jordbruksavdelningen Magnus Stark
Jordbruksdepartementet: En livsmedelsstrategi för hela Sverige (oktober 2007, oktober 2010) Jordbruksdepartementet: Sverige – det nya matlandet. Uppdaterad handlingsplan (augusti 2010)
19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det vilda i svensk livsmedelsstrategi diskuteras bland annat vid årets Viltmatdag där också…
13/10: Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin för en mer robust livsmedelsförsörjning? Frågan diskuteras vid Jordbruksavdelningens…
At the 2021 KSLA Bertebos seminar, international experts discussed animal disease prevention and control with a view to identifying key factors for future success.…
KSLA har genom projektet Växtnoden svarat på en EU-kommissionens enkät om reglering av riktad mutagenes och cisgenesis.