Matkvalitet


KSLA

Kommittén för matkvalitet och folkhälsa

Kommitténs uppdrag är att behandla aktuella frågor som rör matkvalitet och folkhälsa och att inom hela livsmedelskedjan öka kunskapen om de faktorer som påverkar maten och måltiden

Kommittén är verksam inom Jordbruksavdelningen.

Ledamöter
Direktör Christina Möller, ordf.  (KSLA)
Veterinär Johan Beck-Friis, SVA, sekr.
Agronom Magnus Börjeson (KSLA)
Professor Tommy Cederholm, Uppsala universitet
Professor Marie-Louise Danielsson-Tham (KSLA)
Civilingenjör Gina Kylin (KSLA)
Corporate responsibility-chef Kerstin Lindvall, ICA
Direktör Ella Nilsson (KSLA)
Lantmästare Louise Ungerth (KSLA)

Akademiagronomen Jordbruksavdelningen Magnus Stark

 

Länkat

Jordbruksdepartementet: En livsmedelsstrategi för hela Sverige (oktober 2007, oktober 2010)
Jordbruksdepartementet: Sverige – det nya matlandet. Uppdaterad handlingsplan (augusti 2010)


Biblioteket är stängt 26-27 januari. Återlämna böcker går dock bra.

Vad kan EU:s skogsstrategi innebära för svensk skogsnäring?

10/2: Denna överläggning syftar till att ge ökad insikt i EU:s skogsstrategi och vad den kan innebära för svensk skogsnäring. Endast för ledamöter och…

International outlook: Introduction of new international fellows 2022

27/1: All academy fellows are invited to this webinar, to listen to the presentations of our new international fellows and to take part in…

Gensaxen – möjligheter och utmaningar inom vårt livsmedelssystem

25/1: Vi behöver satsa på forskning och innovation för att nå ett hållbart livsmedelssystem – men vilka innovationer är accepterade och vilka bör tillåtas…