Matens nya vägar till staden. KSLA:s Kommitté för land och stad har arbetat med att belysa trender kring maten i städerna. Berlin blev en internationell anhalt i arbetet.
Smakens värde – för individ, producent och förädlare. Vilken betydelse har smaken i livsmedelskedjans olika led? Är ordet smak tillräckligt beskrivande? Smaken stod i centrum vid ett seminarium i mars.
Rätten att äga och bruka sin mark. Ett seminarium mot bakgrund av markägares stigande osäkerhet kring tillämpningen av de lagar som påverkar rätten att förfoga över sin mark.
Skogen och klimatet. Hur ska vi använda våra skogar bäst för att motverka klimatförändringen? Vetenskapen ger inget entydigt svar, det framkom vid ett seminarium i mars.
Slottsbesök i kungliga spår. Akademiledamöterna ställde kosan mot Rosersbergs slott och Ekolsunds slott vid den årliga vårexkursionen i maj.
Räcker virket från skogen? Ja, det räcker, enligt detta seminarium i april. Men vari ligger incitamenten till att odla mer skog och vem har bäst råd att betala för skogsråvaran?
Långtidsstudier av vegetationsrutorna på Enaforsholm. Fjällvegetationen dokumenterades här redan på 70-talet. Ytorna är nu återfunna och nyinventerade, till fromma för klimatförändringsstudier i området.
Och mycket mer – trevlig läsning!
Du som hämtar och sparar pdf:n: vi rekommenderar att visa tvåsidigt/dubbelsidigt med försättsblad.
This booklet provides an overview of the values and goals that are embodied in Swedish forest policy and practice today. It describes the nature and scope of the involvement of politicians, government agencies, research institutions, forest owners, industry, non-governmental organizations and other stakeholders in the forest sector.
This is a report from the “Climate and the Forest Committee”, appointed by the Royal Swedish Academy of Agriculture and Forestry (KSLA) to promote the interest of climate change issues among scientists and forest managers. The committee identified a need for a comprehensive literature review as a starting point for their work, culminating in this report.