Matens nya vägar till staden. KSLA:s Kommitté för land och stad har arbetat med att belysa trender kring maten i städerna. Berlin blev en internationell anhalt i arbetet.
Smakens värde – för individ, producent och förädlare. Vilken betydelse har smaken i livsmedelskedjans olika led? Är ordet smak tillräckligt beskrivande? Smaken stod i centrum vid ett seminarium i mars.
Rätten att äga och bruka sin mark. Ett seminarium mot bakgrund av markägares stigande osäkerhet kring tillämpningen av de lagar som påverkar rätten att förfoga över sin mark.
Skogen och klimatet. Hur ska vi använda våra skogar bäst för att motverka klimatförändringen? Vetenskapen ger inget entydigt svar, det framkom vid ett seminarium i mars.
Slottsbesök i kungliga spår. Akademiledamöterna ställde kosan mot Rosersbergs slott och Ekolsunds slott vid den årliga vårexkursionen i maj.
Räcker virket från skogen? Ja, det räcker, enligt detta seminarium i april. Men vari ligger incitamenten till att odla mer skog och vem har bäst råd att betala för skogsråvaran?
Långtidsstudier av vegetationsrutorna på Enaforsholm. Fjällvegetationen dokumenterades här redan på 70-talet. Ytorna är nu återfunna och nyinventerade, till fromma för klimatförändringsstudier i området.
Och mycket mer – trevlig läsning!
Du som hämtar och sparar pdf:n: vi rekommenderar att visa tvåsidigt/dubbelsidigt med försättsblad.
Denna rapport går igenom väsentliga aspekter på vad som händer med olika livsmedelskomponenter vid olika temperaturer och vilka positiva, och ibland negativa, konsekvenser dessa förhållanden kan ha. Konferensen har planerats av KSLAs kommitté för livsmedelskvalitet.
Årets första nummer handlar till stor del om hållbar livsmedelsförsörjning, nationellt och globalt.
Konferens den 20 mars 2002 i samarbete med Svenska Naturskyddsföreningen angående hur man kan kommunicera frågor och problem kring nyttjandet och förvaltningen av biologisk mångfald
En handbok i gårds- och hushållsskötsel i vid mening från 1700-talets förra hälft samt Broocmans värld och hushållsbok belyst i åtta artiklar av nutida forskare. Två volymer.
Bland annat om skogen och Agenda 2030, viltförvaltningsexkursion och markanvändning – en avgörande faktor för klimatet.
Hållbarhet, teknik i jord- och skogsbruk, livsmedelssystem, kol i marken m m behandlas i höstnumret av KSLA Nytt & Noterat.
Den svenska åkermarken i ett hållbarhetsperspektiv. Odlingsjord är en begränsad resurs. I en tid när behoven av mat, foder och biomassa ökar i takt med att jordens befolkning växer blir konkurrensen om den goda åkermarken allt större. Trots detta bebyggs stora odlingsarealer i Sverige varje år. Här beskrivs och diskuteras förändringar i Sveriges jordbruksmark sedan 1960-talet.