Aktuella skrifter från KSLA, Vårexkursion – destination Barksätter, Skogligt: ”Vår konkurrenskraft är god!” , Balanserad gödning – ny möjlighet i skogen?, ”Vem älskar den som fet, skallig och tandlös?”, Sápmi som resmål, Ledamotsrummet , Sekreteraren har ordet: ”Snart sommar!” , Att skriva historia , Svensk mosskultur – boksläpp från ANH, Bertebos Conference 2008: The Golden Rice, Remisser, Kommittén för vattenfrågor, Lantbruk mot fattigdom, Enaforsholm, Kalendarium
Nombres vernáculos de las plantas en Andalucía.
År 1780 höll Bengt Bergius ett märkligt tal som preses i Vetenskapsakademien. Tal om läckerheter har därefter haft ett särskilt anseende som ett kraftprov i lärdomshistoriska och gastronomiska kretsar. Det behandlar vad människor sedan antikens dagar till hans egen tid runt om i världen ätit och drogat sig med. Med stor sakkunskap beskrivs hur födoämnen av alla slag odlas, samlas in, förvaras och bereds.
…