Menyn och tidens tecken – KSLAT nr 1-2018


Det vi inte producerar i fredstid kan inte produceras i kristid Mer information
Mer information

Måltiderna vid KSLA:s högtidssammankomster åren 2003–2018

När hedersledamoten Christina Möller blev invald i Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien upptäckte hon snart att akademiledamöterna vanligen visste mer om arealer, produktion och volymer än om matens slutliga kvaliteter. Hon föresatte sig då att KSLA skulle bli ett föredöme för den vällagade, genuina maten. Det vann omedelbart gehör.

KSLA:s kollegium skapar varje år ett tema för den middag som ges i samband med högtidssammankomsten den 28 januari. Under Christina Möllers ledning har dessa årliga middagar blivit berömda för sin höga gastronomiska kvalitet.

Från år 2003 finns dokumentation om varje högtidssammankomsts tema och middagsmeny, samt Christina Möllers presentation av måltiden. Här är den dokumentationen i samlad form.

Författare, menyer och måltidsbeskrivningar: Christina Möller

Redaktion: Per Eriksson, Magnus Stark, Ylva Nordin.

Du som hämtar pdf:n och sparar den: vi rekommenderar att du tittar på skriften tvåsidig/dubbelsidig med försättsblad i din Acrobat Reader.

Denna KSLAT är tyvärr slut i tryck.


SOLMED nr 18 Gud bevare utsädet!

SOLMED nr 18 Gud bevare utsädet!

Freja3_2014

Freja3_2014

Verksamhetsberättelse 2009 – KSLAT nr 2-2010

Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens uppgift är att med stöd av vetenskap och praktisk erfarenhet till samhällets gagn främja jordbruk och skogsbruk samt därtill knuten verksamhet.

Verksamhetsberättelse 2009 – KSLAT nr 2-2010

Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens uppgift är att med stöd av vetenskap och praktisk erfarenhet till samhällets gagn främja jordbruk och skogsbruk samt därtill knuten verksamhet.

Freja5_2013

Freja5_2013