Kommittén för Biologisk Mångfald sammanfattar sitt arbete i en slutrapport.
KSLA inrättade i maj 2022 den avdelningsövergripande Kommittén för Biologisk Mångfald med ett treårigt uppdrag inriktat mot tillstånd och mätning av biologisk mångfald i skogs- och jordbruksmark. Det övergripande målet har varit en ökad insikt om den biologiska mångfaldens historiska utveckling, nutida tillstånd och tänkbara framtid samt hur bedömningen av dessa präglas av olika synsätt.
Läs hela rapporten i bifogade pdf. För frågor kontakta gärna kommitténs ordförande Lena Gustafsson, eller akademijägmästare Birgitta Naumburg.
Sverige har haft utrikesbevakning på jordbruksområdet i 130 år. Uppdraget har förändrats med jordbrukspolitiken, miljö- och livsmedelsfrågor och EU-inträdet. Lantbruksrådens kontakter, närvaro över tid, konstans, institutionella minne och nätverk kommer alltid att vara viktiga i en värld som knyts samman av handelsströmmar, migration och miljöfrågor.
”Vi håller på att såga av den gren vi sitter på”, Nätverk för skoglig omvärldsanalys och resursutveckling, Skogen svår nöt i kommande klimatavtal, Intensivodling ger betydligt mer skog– men det tar tid, Rennäringens framtid står på spel – varför är det så tyst?
…
Denna bok ingår i ett bokverk om två volymer som behandlar den gröna näringens utveckling, medaljer, belöningar under drygt 200 år. Denna volym handlar om historia och utveckling.