Rapport från Global Outlook. Matlitteratur och tidskrifter. Boksläpp och seminarier.
Hämta Freja nr 1 2013 här.
Både handel och livsmedelstillverkare gör sig till uttolkare för konsumenternas behov, men görs det över konsumentens huvud? Riskerar utvecklingen att leda till minskad mångfald av producenter och därmed i förlängningen minskade valmöjligheter för konsumenten?
Akademikollegiet beslutade hösten 2004 om en Verksamhetsplan 2005–2008. Utgångspunkten för denna var akademiens första Verksamhetsplan 2001–2004 samt aktuella förändringar och utvecklingstendenser. I den nya verksamhetsplanen fastställs de kännetecken som ska karaktärisera all – såväl ledamöters som anställdas – verksamhet inom akademien.
The path to sustainable natural resources management lies along the “E5”. This virtual path to the future meets all our wishes in respect of farmers and businesspeople who view animals and nature – and consumers – with considerable Empathy and who cultivate the soil or raise livestock using Ecologically sound and Ethically defensible methods that offer major Esthetic values and provide favorable Economic results.
Hållbarhet, teknik i jord- och skogsbruk, livsmedelssystem, kol i marken m m behandlas i höstnumret av KSLA Nytt & Noterat.