Aktuellt från KSLA nr 4-2023

Sista numret före sommaren av Aktuellt från KSLA. Trevlig läsning!


Det vi inte producerar i fredstid kan inte produceras i kristid Mer information
Mer information

Innehåll:

  • Koll på kolet – nyckel till klimatnytta och ökad bördighet, rapport från ett hybridseminarium den 10 maj.
  • Nystart för Enaforsholmsrutorna – i sommar börjar fas II i arbetet med vegetationsprofiler på KSLA:s donationsgård i västra Jämtland.
  • KSLA har kritiska synpunkter på konsekvenserna för miljön av förslaget till Nordiska Näringsrekommendationer 2023
  • En kombination av kunskap, landskap, botanik, estetik och historia, rapport från akademiens vårexkursion till Alnarp den 11 maj.
  • Remisser & annat påverkansarbete
    Nytt om ledamöter
  • Aktiviteter på gång
    Anslag, godkända slutrapporter

Har jord- och skogsbruk en roll i framtidens kultur? – KSLAT nr 8-2004

Sammanfattning av föredrag och diskussion vid akademisammankomsten den 23 december 2004 angående jord- och skogsbruk i ett kulturellt perspektiv. Vilka är drivkrafterna i politik och jordbrukets utveckling, utöver de rent ekonomiska?

Har jord- och skogsbruk en roll i framtidens kultur? – KSLAT nr 8-2004

Sammanfattning av föredrag och diskussion vid akademisammankomsten den 23 december 2004 angående jord- och skogsbruk i ett kulturellt perspektiv. Vilka är drivkrafterna i politik och jordbrukets utveckling, utöver de rent ekonomiska?

Verksamhetsberättelse 2023 – KSLAT nr 1-2024

Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien året som gick – 2023.

Verksamhetsberättelse 2023 – KSLAT nr 1-2024

Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien året som gick – 2023.

Skogsskötselkommittén till Bjurholm 2016

Den 15 mars 2016 gjorde Skogsskötselkommittén en exkursion till Bjurholms kommun, ca 8 mil väster om Umeå. Detta är rapporten.

Skogsskötselkommittén till Bjurholm 2016

Den 15 mars 2016 gjorde Skogsskötselkommittén en exkursion till Bjurholms kommun, ca 8 mil väster om Umeå. Detta är rapporten.

Ursprungsmärkning av lokalt producerade livsmedel

Rapport från seminariet ”Ursprungsmärkning av lokalt producerade livsmedel” den 13 januari 2011, som arrangerades i samarbete med Södertörns högskola, KK-stiftelsen och Hushållningssällskapens Förbund.

Ursprungsmärkning av lokalt producerade livsmedel

Rapport från seminariet ”Ursprungsmärkning av lokalt producerade livsmedel” den 13 januari 2011, som arrangerades i samarbete med Södertörns högskola, KK-stiftelsen och Hushållningssällskapens Förbund.