The Covid pandemic and Russia’s invasion of Ukraine have placed food security high on the agenda both globally and in the EU and in Sweden. It has also made it clear that the EU has an important role to play in the global food security.
Against this background, the question of balancing objectives and find synergies becomes important. The tradeoffs and synergies can relate to environment and competitiveness, environmental impact globally and within the EU, or short- and long-term measures.
The first part of the seminar ”Production, Food Security and Sustainability – Challenges and opportunities for EU’s and Sweden’s agriculture” will take its starting point from the EU policies on sustainable agriculture, agriculture competitiveness and food security. Reflections on EU policies will be made from different perspectives, partly subject-wise, partly geographical.
Part two of the seminar will be about how agriculture and the food industry in Sweden are affected by the EU’s policies and the global environment, but also about what strategies exist to meet the challenges.
4/11: Välkommen till ett seminarium med kooperativ forskning i fokus: om att leda, styra och vara förtroendevald i kooperativa företag.
4/11: Välkommen till ett seminarium med kooperativ forskning i fokus: om att…
29/10: KSLA genomför ett seminarium om naturrestaureringslagens implementering i EU och Sverige.
20/10: KSLA bjuder in nyckelpersoner till ett rundabordssamtal inom området.
5/11: Tekniker för ökad precision i växtodling är tema och titel för årets Håstadiusseminarium. Anders Jonsson, årets pristagare, har skapat både nydanande forskningsprogram och produktutveckling inom växtodling, till nytta för svenskt lantbruk i praktik och akademi.
5/11: Tekniker för ökad precision i växtodling är tema och titel för…