Hållbar mat – utmaningar för konsument och handel

Seminarium

Hållbar mat – utmaningar för konsument och handel Mer information
Mer information

Svenskarnas medvetenhet om utmaningarna kring en hållbar livsmedelskonsumtion är hög. Likväl har många ett resurskrävande konsumtionsmönster, som till exempel innefattar en stor mängd matavfall, olämplig kostsammansättning och omfattande livsmedelsimport trots att våra egna naturresurser kan försörja en större inhemsk befolkning med hållbar mat.

Att hitta mat som beskrivs som hållbar är ingen svårighet. Att förstå ”hållbarhetseffekten” av de egna valen är svårare. Valet av hållbar mat och hållbara matvanor kan inte bara läggas på konsumenten utan samtliga aktörer i livsmedelssystemet bär ansvar för att valet av verkligt hållbar mat underlättas.

KSLA:s Kommitté för hållbar svensk matproduktion och -konsumtion (Hållbar Mat) bjuder in till ett frukostseminarium för att utifrån ett handels- och konsumentperspektiv skapa en bild av utmaningar och möjligheter för hållbar svensk matproduktion och konsumtion. Lärdomarna kommer att användas som ett av flera inspel för kommitténs fortsatta arbete.

Begränsat antal platser!

Anmälan senast 7 januari.

@KSLA_Academy   #kslahållbarmat   #kslakonsument


Årets viltmatdag

19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det vilda i svensk livsmedelsstrategi diskuteras bland annat vid årets Viltmatdag där också vinnaren av utmärkelsen ”Årets Viltmatkrog” presenteras.

Årets viltmatdag

19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det…

En svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin

13/10: Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin för en mer robust livsmedelsförsörjning? Frågan diskuteras vid Jordbruksavdelningens höstöverläggning.

En svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin

13/10: Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en del av…

S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden

27/9: Mer mat och mångfald från mindre mark, med mindre insatser och mindre miljö- och klimatpåverkan. Välkomna till seminariet ”S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden”.

S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden

27/9: Mer mat och mångfald från mindre mark, med mindre insatser och…

Plant Breeding – The key to food security and improved foods

26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications to ensure increased food security in low-income countries and is arranged by the 2022 Prize Laureate, professor Rodomiro Ortiz.

Plant Breeding – The key to food security and improved foods

26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications…