Nya tankar kring skogens hälsa

Webinar

Skogens hälsa och skogsskadefrågor blir alltmer aktuella i en polariserad debatt om skogen, ofta med ensidiga målbilder. Det finns därför behov av att öka förståelsen kring utgångspunkter och referensramar för skogsskador. Genom att lyfta in nya perspektiv och tänka innovativt och utanför ramarna kan en utveckling av framtida arbete med skogsskador initieras.


Nya tankar kring skogens hälsa Mer information
Mer information

Syftet med webbinariet är att starta tankeprocesser för nytänkande kring skogens hälsa och skogsskadefrågor. Frågor som kommer att ställas under mötet är vilka ramar som idag används för att förstå skogens hälsa och skogsskador, vilka nya perspektiv som kan vara viktiga att lyfta in samt hur arbetet med skogsskadefrågor kan utvecklas framgent.

Medverkande: Erland Mårald, professor i idéhistoria, Umeå universitet, Sara Holmgren, forskare i miljökommunikation, SLU, Clara Bodén, konstnär, Mikael Klintman, professor i sociologi, Lunds universitet, och Camilla Sandström, professor i statskunskap, Umeå universitet, samt representanter från skogssektorn och intresseorganisationer.

Välkommen till detta webbinarium med föredrag och diskussion för reflektioner och nya tankar kring skogens hälsa! Det vänder sig till alla med ett intresse för skogens hälsa och skogsskadefrågor.


Äta bör man annars dör man

8/12: Vad behövs i Jämtlands län för att klara 90 dagars avskärmning från omvärlden? Hur kan man bidra till försörjningen så att även de i storstan får äta sig mätta? Detta är några av frågorna som ska benas ut när Torsta och LRF Jämtland går ihop för att anordna seminariedagen ”Äta bör man – annars dör man” där föredrag varvas med workshops.

Äta bör man annars dör man

8/12: Vad behövs i Jämtlands län för att klara 90 dagars avskärmning…

Kunskaper, erfarenheter, idéer och nätverk – ledamöterna viktigaste resursen

14/12: Årets sjutton nyinvalda svenska ledamöter presenterar sig vid höstens sista sammankomst. Välkomna till sammankomsten och KSLA!

Kunskaper, erfarenheter, idéer och nätverk – ledamöterna viktigaste resursen

14/12: Årets sjutton nyinvalda svenska ledamöter presenterar sig vid höstens sista sammankomst.…

Pollinatörer och pollination i jordbrukslandskapet – vad vet vi och vad kan vi göra?

13/2: Pollination av vilda insekter gynnar jordbruket. Tillgången på vilda pollinatörer är därför viktig såväl idag som i framtiden. Larmrapporter kommer om minskad tillgång på pollinatörer och en del arter hamnar på rödlistan.

Pollinatörer och pollination i jordbrukslandskapet – vad vet vi och vad kan vi göra?

13/2: Pollination av vilda insekter gynnar jordbruket. Tillgången på vilda pollinatörer är…

Ungdomsutskottet bjuder in till vintermingel och workshop

6/12: KSLA:s ungdomsutskott bjuder nu in dig, som någon gång haft med KSLA:s verksamhet för unga att göra, till vintermingel och workshop.

Ungdomsutskottet bjuder in till vintermingel och workshop

6/12: KSLA:s ungdomsutskott bjuder nu in dig, som någon gång haft med…