Skogens biomassaproduktion, där solens energi, trädens klorofyll och fotosyntesen är en utgångspunkt, binder stora mängder CO2. Förutom att detta genererar en rad närmast livsnödvändiga skogsindustriprodukter, viktiga arbetstillfällen och stora ekonomiska värden till gagn för hela samhället, så är detta också en väsentlig del i klimatarbetet. Frågan är hur allt detta kan göras ännu mera effektivt, samtidigt som samhällets syn på skogens brukande och målen för förvaltning av biologisk mångfald tillgodoses.
På detta seminarium vill vi lyfta dessa frågor, höra om teknikens möjligheter samt diskutera hur vi anpassar skogsnäringen till nya förutsättningar. Detta samtidigt som vi måste kunna garantera de stora ekonomiska värden som den svenska skogen representerar, både ur ett privat och nationellt perspektiv. Temat för seminariet är hållbarhet genom samarbete. Välkommen!
15/5: Åkermark är en nationell areell resurs nödvändig för produktion av livsmedel, biobaserade råvaror, biologisk mångfald och för försörjning på landsbygden.
15/5: Åkermark är en nationell areell resurs nödvändig för produktion av livsmedel,…
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag för att skydda den biologiska mångfalden?
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag…
14/5: Allmänhetens bild av genteknik och GMO har ändrats visar Gentekniknämndens studie.
8/5: Nationell resurs för marin forskning, miljöövervakning, utbildning och miljöundersökningar.